Close

Örökség Ünnep a Skanzenben

Mezőtúri fazekasságtól verbunkon át a karcagi birkapörköltig.  Sokszínű szellemi kulturális örökségünket ünnepli szeptember 19-én és 20-án a Skanzen. Szombaton Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, vasárnap Erdőfű és Balogh Melinda koncertje színesíti a programot.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum pünkösdkor megszokott hagyományos rendezvényének idén szeptemberben ad helyet a múzeum.  A szeptember 19-én és 20-án megrendezett Örökség Ünnepen egy helyszínen ismerhetik meg a látogatók Magyarország gazdag, élő hagyományokban megnyilvánuló örökségét. A múzeum portáin ezen a két napon megelevenednek az ország szellemi kulturális örökségei. A Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén szereplő közösségek színes szokásaikat, kézműves és szóbeli hagyományaikat mutatják be. Itt lesznek az egri fertálymesterek, akik a százráncú köpeny titkaiba avatják be a látogatókat, felpróbálhatják az érdeklődők a mohácsi busók vagy akár a Mezőkövesd környéki matyók viseletét. A nagyecsedi cigány és magyar táncos tradíciók mellett megismerkedhetnek a selmeci diákhagyományokkal és a mohai tikverőzéssel is. Kézműves bemutatók során fedezhetik fel kicsik és nagyok a nagykunsági gyapjúhímzést, a höveji csipkekészítést, a tápéi gyékényszövést.

Zenei csemegét is kínál a Skanzen a látogatóknak. Szeptember 19-én koncertet ad a világzenét játszó Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, szeptember 20-án a táncházzenészek összefogásával létrejött Erdőfű és Balogh Melinda zenél.

További részletek itt olvashatók.

Shares
scroll to top