Close

Bertók Róbert az ökölvívók új szövetségi kapitánya, Erdei lemondott

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Bajkai István, a MÖSZ elnöke az M1 aktuális csatornán beszélt a késő estébe nyúló csütörtöki ülésen történtekről. A sportvezető elmondta, hogy három pályázat érkezett a kapitányi posztra, s ezek közül a szakma egyhangúlag Bertókét támogatta, ezért ezzel kapcsolatban nem volt vita a megbeszélésen.

Az elnök szerint az új szakvezetőnek most elsődlegesen a tokiói olimpiára kell koncentrálnia, a szövetség ugyanis bízik abban, hogy Gálos Roland mellett lesz más is, aki kvótát tud szerezni a jövő nyárra halasztott nyári játékokra. Ugyanakkor a kapitányi pályázat egyik legfontosabb eleme az utánpótlással kapcsolatos tervek voltak, a szakvezetőnek ezen a területen is komoly feladatai lesznek a jövőben.

Bertók Róbert versenyzőként 1997-ben magyar bajnoki címet nyert 57 kilogrammban, éveken át volt tagja a válogatottnak, majd később kick-boxban ért el kiemelkedő sikereket, többek között világbajnoki aranyérmet is szerzett. Hosszabb ideje dolgozik ökölvívó edzőként, az elmúlt években az egyik legjobb magyar profi bokszoló, Szellő Imre edzéseit irányította.

Forrás: BoxTv

Az elnökségi ülésen derült ki, hogy Erdei Zsolt korábbi elnök lemondott szakmai társelnöki pozíciójáról. Bajkai István a műsorban elmondta, hogy váratlanul érte az amatőrök és a profik között is világbajnok korábbi öklöző döntése, mivel július közepén még személyesen tárgyalt vele arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk a jövőben és mik a terveik.

A MÖSZ első embere ugyanakkor reményének adott hangot, hogy Erdei csak erről a pozícióról mondott le és számíthatnak rá a későbbiekben, mint ahogy az eddigi szakvezető, ifjabb Balzsay Károly szakmai tudásával és munkájával is számolnak és szerinte az olimpia bajnok Kovács Istvánra is szüksége van a sportágnak.

Forrás: MTI

Shares
scroll to top