Close

Kecskés Tamás Ferrarában kezdi meg a 2020-as évet

A New Times Racing versenyzője a Minimoto Junior B kategóriájában áll rajthoz a hétvégén.

Az előző szezonban a Junior A-ban indult, szóval ez előrelépést jelent számára, ugyan a motortest és blokk megegyezik a tavalyi technikájával, viszont a technikai beállítások teljesen mások. Például a szűkítőcsonk a kipufogó fele különbözik.

Pár hete már gyűjti a kilométereket ezzel az új technikával, annak érdekében, hogy összeszokjon a motorral, helyesen üljön és képes legyen feszegetni a határait. Mivel alacsonyan ül és kicsi a motor, így minden nagyon gyorsan történik, továbbá elég akár 1 cm-rel eltérni az ideális fej-, láb- vagy válltartástól, és máris súlyos időveszteség olvasható a stopperről. A 8 perces felmenetelek alkalmával ez nem fér bele, ha meg akarja szorongatni az élen haladókat, akik Olaszország legjobbjai. 
A koronavírus járvány miatti utazási korlátozások miatt nem lesz annyira színes a mezőny összetétele, mint tavaly. Kecskés Tamást pénteken edzések, szombaton és vasárnap pedig időmérők és versenyek várják. Csapata magasra emelte a lécet, rögtön a középmezőnybe várják, és a kevesebb nevező miatt erre elég jó esélyei is vannak.

A hétvége eseményeit a New Times Racing Facebook oldalán lehet nyomon követni.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Shares
scroll to top