Close

A Fekete Mamba élete – életrajzi könyv Kobe Bryantről

A Fekete Mamba élete címmel életrajzi könyv jelent meg a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryantről.

A Roland Lazenby által írt kötet csütörtöki sajtóbemutatóján elhangzott, hogy az ötszörös NBA- és kétszeres olimpiai bajnok kosaras bonyolult és izgalmas személyiség volt, aki már kisfiúként is arra vágyott, hogy jobb legyen, mint Michael Jordan. Pályafutását ugyanakkor konfliktusok kísérték: összekülönbözött csapattársával, Shaquille O’Neallel, edzőjével, Phil Jacksonnal, a feleségével, barátaival, ellenfeleivel és szembekerült a törvénnyel.

A Fekete Mambának is hívott sportolóról Dávid Kornél, az NBA-t megjárt egyetlen magyar játékos felelevenítette, hogy többször is játszott ellene.

„Először Los Angelesben láttam Kobe-t testközelből, nagyon motivált volt, mint mindig, de amikor túl sokat járt a szája, bekiabáltam neki valamit a kispadról. Kinézett rám, de nem válaszolt, ez a pillanat viszont örökre megmaradt bennem” – mesélte a 127-szeres magyar válogatott játékos, hozzátéve, a 41 évesen elhunyt legenda. Zárkózott ember volt, akinek a kosárlabda volt a menedéke, és a szabadidejében is csak a játékkal foglalkozott.

Forrás: Panay News

Tőrös Balázs kosárlabda-szakértő, tévés műsorvezető szerint Kobe Bryant pályafutása kezdetén nem volt csapatember, mert rendre előtérbe helyezte az egóját, aztán – miután több pofont is kapott az élettől – a karrierje végére már szerethető figura lett.

Mészáros Zalán, 110-szeres válogatott kosárlabdázó a Vasas Akadémia férfi szakosztályának igazgatójaként közölte, ajánlaná a náluk pallérozódó fiataloknak a könyvet, mert a mai utánpótlás-mezőny sokat tanulhat belőle.

Forrás: Libri

Kobe rendkívüli játékos volt, aki még az utolsó meccsén, a csúcsformán túl is 60 pontra volt képes, és amikor ezt láttam, azt gondoltam magamban, hogy ez egy állat” – tette hozzá.

Az 592 oldalas életrajz Csurka Gergely és Szemenkei Balázs fordításában jelent meg.

Forrás: MTI

Shares
scroll to top