Close

Új Lenin szobor kell Németországnak?

Az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja aggodalmát fejezi ki Vlagyimir Iljics Lenin szobrának a németországi, észak-rajna-vesztfáliai Gelsenkirchen városában tervezett felállításával kapcsolatban.

A szovjet totalitárius államot megteremtő Lenin uralma alatt milliókat gyilkoltak meg. Utódai és követői, a marxizmus-leninizmus hívei sok tízmillió ember haláláért felelősek. Még napjainkban is előfordul, hogy ezen ideológia nevében oltanak ki emberi életeket. Lenin és öröksége köztereken történő megőrzésével a szoborállítók és támogatóik megsértik a kommunizmus áldozatainak emlékét, fájdalmat okozva ezzel hozzátartozóiknak és leszármazottaiknak.
A Platform helyesli a gelsenkircheni helyi hatóságoknak a szobor felállításának megakadályozására irányuló törekvését, egyúttal felszólítja a német szövetségi kormányt, tegye meg a tömeggyilkosokról való nyilvános megemlékezés megelőzéséhez szükséges lépéseket. „Kérjük az európai közösséget, rendelkezéseivel vegye elejét a totalitárius ideológiák terjesztésének” – zárul az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja nyilatkozata, amely nemzetközi szervezet védnöki testületének Tőkés László volt európai képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is tagja.
 
Forrás: tokeslaszlo.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top