Close

Varga Mihály: négy adóügyi könnyítés az új gazdaságvédelmi intézkedésekben

vargamihalygazdasagikonnyitesek 1

Újabb gazdaságvédelmi intézkedések léptek életbe, ezek között négy adóügyi könnyítés is van – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kedden.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy a taxisok után további 81 ezer kisvállalkozónak ad június 30-ig mentességet a kormány a kata átalányadó-fizetési kötelezettség alól a koronavírus-járvány miatt. Ez 26 szakmacsoportot érint, a mentesség automatikus, a vállalkozónak jár ezalatt a társadalombiztosítási ellátás – mondta.
Varga Mihály közölte: a március 1-je előtt keletkezett kata-tartozásokra haladékot adnak, ez 74 ezer vállalkozást érint, és 10 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál.
Tizenegy szakmában, többek között a turizmusban és a vendéglátásban töredékére csökken az adóteher, nem kell járulékot fizetni, mindössze a 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot kell megfizetni a dolgozóknak is.
Közölte azt is: az adóvégrehajtásokat felfüggesztik a veszélyhelyzet végéig.
Az elmúlt években jelentős eredményként nyolcszázezerrel nőtt a munkahelyek száma, a feladat most ezeknek a megvédése – mutatott rá, hozzátéve: a kormány kész újabb és újabb lépéseket tenni ennek érdekében, amihez a munkaadók és a munkavállalók támogatása is szükséges.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top