Close

X-Trial – Láttál már motorost a háztetőn egykerekezni?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Sokan és sokszor megírták már, hogy a Magyarországra is ellátogató ügyességi motoros világbajnokság miről szól – mi most megpróbáljuk ezt az egyszerű néző szemével bemutatni. Őrült helyzetek, visszatartott levegő, besz@rás és „atyaúristen feeling”: az X-Triál sorozat pontosan ezt adja neked.
 
A benzinvérűek el sem tudnak képzelni szomorkásabb időszakot a januárnál. Minden bajnokság és sorozat nyitánya messze még, talán csak a Dakar Rally tv-s összefoglalói jelentenek némi gyógyírt – igazi orvosságot aligha.
 
Azonban idén már harmadik esztendeje, hogy az X-Triál Budapest megtöri a jeget, és színt csempész a motorsport kedvelők unalmas uborkaszezonjába. 2018 óta minden januárban eljönnek hozzánk azok a srácok, akik simán motoroznak a háztetőn, sőt még át is ugrálnak egyik kéményről a másikra, közben pedig nagy ívben tesznek a gravitációra… 
 
Jómagam régóta vagyok a motorsportban, láttam már pár válogatott őrültséget, ám amit ezek a fiúk leművelnek, annál konkrétan betegebb dolog aligha létezik a földön. Isten mentsen tőle, hogy unalmas szakmázásba kezdjek, de biztosan hallottátok már Toni Bou nevét: Ő az a versenyző, akinek 33 évesen több világbajnoki címe van, mint Michael Schumachernek, Valentino Rossinak, és Sebastian Loebnek együttvéve. 
 
Egészen pontosan 26-szor koronázták az egyetemes triál legjobbjává, én pedig őszintén nem hiszek abban, hogy a fára is felmászó őrült spanyol rekordját valaha is lehetséges lesz megdönteni. Mindenesetre akad hét derék próbálkozó, aki a mi szeretett Papp László Budapest Sportarénánk trükkösnek ígérkező ügyességi pályáján is igyekszik majd megfogni a jó öreg Tonit. 
 
Erre leginkább honfitársainak, Adam Ragának és Jaime Bustónak lehet esélye, de minek is beszélek… Nézzétek meg a VIDEÓT, majd hozzatok egy jó döntést: vásároljatok jegyet a budapesti X-Trialra, és hüledezzünk együtt január 19-én, 16 h-tól, a világbajnokság harmadik, budapesti állomásán – Szujó Zoli konferálásával!
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top