Close

Októberben folytatódnak a Semmelweis Egészségnapok rendezvényei

semmelweisegeszseg 1

Személyre szabott testösszetétel vizsgálat, táplálkozási tanácsadás, időskori szimulációs gyakorlat, valamint családtervezési beszélgetések és újszülöttgondozással kapcsolatos programok várják az érdeklődőket a Semmelweis Egészségnap keretében októberben.

A felsőoktatási intézmény közlése szerint a lakosságnak szóló budapesti rendezvénysorozat második állomásán is számos aktuális téma kerül napirendre, így szó lesz a helyes táplálkozásról, a mozgásszervi betegségek megelőzéséről vagy a szenvedélybetegségek elkerüléséről.
Szó lesz egyebek mellett a stresszkezelés gyakorlati megoldásairól, és egy úgynevezett „öregségi szimulátor” segítségével a látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen lesz majd idős emberként járni, mozogni, látni, hallani, de az október 4-ei, pénteki egészségnap olyan témák is lesznek, mint például az időskori cukorbetegség, illetve szürkehályog okozta látásproblémák, azok konzervatív és műtéti megoldási lehetőségei, valamint a gyermekkori és felnőttkori kontaktlencse-viselés helyes módja.
A programok összeállítása során az intézmény munkatársai nagy hangsúlyt fektettek a családtervezésre, valamint a kisebbek egészségére is. Szél Dávid, az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Pszichológia Tanszékének tanársegédje, az Apapara című könyv és blog szerzője interaktív előadás keretében foglalkozik az apaság 21. századi kérdéseivel, emellett a leendő vagy újdonsült szülők gyakorlati segítséget kaphatnak a csecsemőgondozásához, de a gyermekbalesetek megelőzése is napirenden lesz – írták. A kisiskolás korosztály pedig tartásjavító tornán vehet részt.
A rendezvényen a látogatók saját képességeiket is próbára tehetik: szimulációs baba segítségével kipróbálhatják, milyen beteget vizsgálni, a bátrabbak pedig elsősegélynyújtási versenyre is benevezhetnek – ismertette az egyetem.
A 250. születésnapját ünneplő egyetem tíz hónapon át tartó ingyenes, szűrésekkel és betegedukációs programokkal tarkított programsorozatot indított, a rendezvényeken szeptember és 2020 júniusa között havonta egyszer vehetnek részt az érdeklődők.
A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészségnapok fülre kattintva lehet megtenni, ahol a részletes program is olvasható.

Forrás: MTI
Fotó: Semmelweis Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top