Close

MotoGP sztárokkal edzettek a magyar motorosok

tomikaaaaaaaaaa

Az RXP- Sic58 Squadra Corse MiniMoto versenyzője, Kecskés Tamás több, a hazai bajnokságban szereplő motorossal karöltve vett részt egy intenzív olasz edzőtáborban.

Az olasz szervezők és a magyar motorosok között igazán jó a kapcsolat, köszönhetően Tamás családjának, akik a csapat Közép-Európai utánpótlását irányítják. Így idén Ernszt Norbert, Surányi Balázs és Richter Patrik is részt vehetett azon az egy hetes foglalkozáson, ahol motoros edzések, oktatások, paddock látogatás, és több MotoGP-hez köthető program is terítékre került.

A hét első felében intenzív edzések vártak a fiatalokra, reggel 9-től este 7-ig csak a motorozással foglalkoztak, annak technikai és persze gyakorlati oldalával.

Az edzések javarészt Cattolicában zajlottak, ahonnan a legtöbb olyan olasz motoros származik, akik később világszinten is letették névjegyüket a motorsportban. Ezzel kapcsolatban több eseményt is rendeztek, köztük egy könyvbemutatót, ahol a magyar motorosok szintén részt vettek.

Hétfőn és kedden kisebb kategóriájú flat track motorokkal csaptak a lecsóba a magyarok, majd a harmadik napra az idősebb résztvevők közül az ügyesebbek már felülhettek egy nagy, 250 cm3-es motorra is, úgy, hogy korábban nem űzték ezt a kategóriát. Tehát a profi edzéstechnikának köszönhetően robbanásszerű fejlődésen mentek át.

Kecskés Tamás szerdán MiniMotós edzésen vett részt, ahol végre sikerült megtalálnia saját stílusát, amit majd a két hét múlva megrendezésre kerülő idei utolsó, franciacortai hétvégén kamatoztathat.

A MotoGp olasz fordulója előtt tartották azt a rendezvényt is, ahol bemutatták az RXP – Simoncelli Junior Team MiniMotós részlegét – a sorok között Kecskés Tamással. Az érdeklődők megcsodálhatták a kiállított elektromos autókat és motorokat, illetve az olasz rendőrség, valamint a katonaság is kivonult a legérdekesebb járműveivel.

A kora esti órákban rengeteg Moto2-es, Moto3-as és MotoGP pilóta is tiszteletét tette az eseményen, sőt, az este 9-kor kezdődő gokart futamokon már ők harcoltak egymással, a közönség legnagyobb örömére.

Másnapra sem kaptak kimenőt a fiatalok, délelőtt ismét MiniMotós edzésen vettek részt. A délután folyamán már lazíthattak egy kicsit, ugyanis Luca Pasini (RXP – Simoncelli Junior Team csapatvezetője) körbevezette őket a MotoGp paddockjában, ahol ismét találkozhattak az élvonalban vitézkedő hírességekkel, és betekinthettek a cirkusz kulisszái mögé.

Az edzőtábor rendkívül eredményesen zárult, a kimerítő edzések mellett a szórakozásra is jutott idő. Nem utolsó sorban ez egy remek felvezetése volt a jövőre induló RXP utánpótlás iskolának is, amelyről hamarosan még több információval fogunk szolgálni.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk – RXP – Sic58 Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top