Close

„Benza” a legendák nyomában

aaaaaaaaaaaaaaaa1

 

Kecskés Bence, – vagy Benza, ahogy Olaszországban hívják – egy számára még teljesen ismeretlen pályán fog versenyezni a hétvégén. Ezt valószínűleg cseppet sem bánja a fiatal motoros, hiszen a mugellói aszfaltcsíkon versenyezni a komoly kihívás és felelősség mellett óriási dicsőség is.

A PreMoto3-as bajnokság második fordulóját rendezik a legendás pályán, ahová Bence mindenféle előzetes gyakorlati tapasztalat nélkül érkezik. Az RXP – Simoncelli Team tinije nem igazán így képzelte, tervben volt még egy verseny előtti teszt – ezt azonban szervezési probléma miatt törölték.

Így a fiatal tehetségnek nem maradt más lehetősége, mint szimulátor szoftverek és belső kamerás felvételek segítségével keresni a képzeletbeli ritmust. Édesanyja elmondása szerint emellett igyekeztek minél több olyan személlyel felvenni a kapcsolatot, akik gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek a technikás betonkígyóról.

„A lehetőségekhez képest jól felkészültünk, de természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a virtuális tér és a valóság nagyban különbözik egymástól. Annak ellenére, hogy még nem mentem ezen a pályán, nagyon kedvelem, és izgatottan várom, milyen érzés lesz rá felgurulni. Fizikailag rendesen odatettem magam, sok állóképességet karbantartó és erősítő gyakorlatot végeztem. Erre azért volt szükség, mert a verseny idejére nagyon jó időt mondanak, és a forróság plusz extra kihívást tartogathat.” – ecsetelte érzéseit Kecskés Bence, akinek az előzetes időterv alapján mindössze húsz perc áll majd rendelkezésére, hogy a kvalifikáció előtt ismerkedjen a pályával.

A magyar fiú nagyon jól indította a bajnokságot, a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként egyből képes volt a top 10 tempóját motorozni, és pontot is rabolt – titkon reméljük, ez most sem lesz másként. A CIV PreMoto3-as bajnokság mugellói fordulóját a linken lehet figyelemmel kísérni.

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt RXP – Sic58 Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top