Close

Török választások – Lehetett számítani Erdogan győzelmére

torokvalasztasok 2018

Lehetett számítani Recep Tayyip Erdogan újonnan megválasztott török államfő első fordulós hétfői győzelmére – mondta Hóvári János Törökország-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Ha a jogvédő kurdok, akik mögött ott áll a Népek Demokratikus Pártja (HDP) egyeztetnek, és átszavaznak a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltére, akkor a második fordulóig is eljuthattak volna a választások – fűzte hozzá.
Hóvári János elmondta: hivatalosan pénteken teszik közzé a választási eredményeket, az államfőt ünnepélyesen beiktatják, majd megalakítja a kormányt és bevezeti a végrehajtói elnöki rendszert.
Erdogant karizmatikus vezetőként jellemezte, akit a törökországi lakosság többsége támogat, és akire számos feladat vár, kezdve a gazdasági problémák kezelésétől az iskolarendszer reformján át egészen a külpolitikai viták megoldásáig.
Vasárnap előrehozott államfő- és parlamenti választást tartottak Törökországban. Hétfőn, a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása alapján Recep Tayyip Erdogan, a hivatalban lévő államfő a voksok 52,4 százalékát szerezte meg. Pártja is az első helyen végzett.

Forrás : MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top