Close

Változások előtt a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége

migsz logo2018

Navigare necesse est, mavivere non est necesse. Hajózni muszáj, de élni nem muszáj. A Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének életében is eljött a pillanat, amikor a megújhodás miatt szükséges a változás, mert a közel húsz éve a szervezet vezetőségét adó személyek elköszönnek, így megnyílik a lehetőség azok előtt, akik akarnak és tudnak is majd a jövőben tenni a szervezetért.

Dr. Németh Miklós 2003 év óta tölti be a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségében a főtitkári posztot, angol, olasz és orosz nyelven beszél, az Európai Ingatlantanács tagja, 2006-2009 között megválasztották az Európai Ingatlantanács alelnökévé, 2009-2012 között pedig főtitkárává is. A brüsszeli BUSINESS EUROPE szervezet társasági jogi bizottságának magyar tagja, az Amerikai Ingatlanszövetség partnere, 2019-ban kitüntetéssel elvégezte az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) Turiin központjának képzését. 2007 évben megszervezte a Real Est konferenciát, amelyen olasz, luxemburgi, holland, belga, spanyol, cseh, német, szlovák és szlovén vezetők vettek részt.

migsz 201805

– Mióta elnökségi tag a MIGSZ-ben, és milyen konkrét eredményeket ért el a szervezetnél?
– Főtitkár vagyok a szervezetnél munkaviszonyban, az elmúlt tizenöt évben több mint 30 céget léptettem be a szövetségbe tagnak. Az Amerikai Egyesült Államok Ingatlanszövetségének (IREM) képzésben bennragadt 10 diplomát kiosztották Budapesten 2006-2010 között. A magyar ingatlankezelő cégek számára konferenciákat és továbbképzéseket szervezetünk.
– Milyen eredményekre büszke szakmai életben?
– A nemzetközi ingatlanos szervezetek együttműködését koordináló bizottság tagja voltam 2011-2013 között, jelenleg az Európai Ingatlantanács minősítési bizottságának vagyok magyar tagja. Az olasz ingatlanszövetség (ANACI) társasházi kézikönyvének magyar társzerzője vagyok, megkaptam az Olasz Ingatlanszövetség ezüst fokú kitüntetésé is. Az első INTERREG pályázatban a Kőbányai S-1 sörgyár telephelyfejlesztését jogászként koordináltam egy nemzetközi olasz, cseh, szlovák, német és magyar uniós pályázat keretében 2008-2010 között, 2010 évben pedig Miskolc és Budapest XVIII. kerület Havanna városrehabilitációs uniós programban vettem részt jogászként.
– Melyek a tervei, programja a következő öt éves ciklusra vonatkozóan, szükséges-e a jelenlegi ügyviteli szervezeti és irodai működés módosítása?
– Szervezeti változtatásra nincs szükség, az ügyviteli szervezet működése megfelel az általunk elvártnak, változtatást nem javaslok. Szeretném tovább vinni a szövetség kül- és belföldi kapcsolatait, azokat továbbfejleszteni, részt venni a szervezet következő ciklusának munkájában, igény esetén konferenciaszervezésben, szakmai továbbképzésekben. 2003 óta egyébként a főváros valamennyi kerületében, valamint a megyei jogú városok valamennyiében szerveztünk konferenciákat, előadóink voltak a szerb, szlovák, orosz, cseh és osztrák ingatlanszövetségek vezetői mellett uniós és Európán kívüli országok vezetői is. Tevékenységem során mindig a szövetség tagjainak képviseletét tartottam a legfontosabbnak, lelkiismeretesen végeztem a munkámat, és a jövőben is minden tudásommal a szervezetért szeretnék dolgozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top