Close

Olasz Nyelv Hete az Olasz Kultúrintézetben


Az Olasz Nvelv Hetének kiemelt témája 2017-ben világszerte Az olaszok a filmművészetben, az olasz a filmekben – jelentette be az Olasz Kultúrintézet. Az Olasz Nvelv Hetének kiemelt témája 2017-ben világszerte Az olaszok a filmművészetben, az olasz a filmekben – közölte az MTI-vel az Olasz Kultúrintézet.
A programsorozat keretében mutatják be az intézetben a Zanichelli Kiadó Kifejezésgyűjtemény-szótárát, majd Silvio Soldini olasz-svájci rendező Il fiume ha sempre ragione (A folyó mindig igazat beszél) című dokumentumfilmjét. A 2016-os alkotás két történetet mutat be, melyek szereplői a svájci nyomdász és könyvkötő Josef Weiss és a Pulcinoelefante Könyvkiadó alapítója, az aforizmaíró Alberto Casiraghy.

A rendezvénysorozat idei témáját konferencia is feldolgozza az Olasz Kultúrintézetben, majd a programot filmvetítések zárják. Rolando Colla Sette giorni (Hét nap) című filmje egy Szicília mellettti szigeten játszódó szerelmi történetet mesél el, Rocco Mortelliti Pato eltűnése című mozija pedig a 19. századi Szicíliába viszi el a nézőket.
A programsorozat filmjeit eredeti nyelven, angol felirattal vetítik.

 Forrás: MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top