Close

Humorban pácolva

karikatura001

A politikai provokáció nem karikatúra, a kéretlen vélemény már ítélkezésnek számít, a langyosakat pedig kiköpi az Úr – fogalmazta meg a hét eseményeivel kapcsolatosan meglátásait magazinunkban Fábry János, Pulitzer-díjas karikaturista, a Magyar Karirakatúraművészeti Szakosztály elnöke. Szavak helyett pedig ma karikaturával összegezte véleményét: Humorban pácolva rovatunkban a Hét Karikatúrája, Fárby János, Véleménycsere a vitafórumon

Egy képben, egy rajzban nagyon sok mindent el lehet jól mondani, néha többet, mint egy vezércikkben, vagy egy tanulmányban. Sajátságos műfaj a karikatúra, valójában a művészet egy ága – állítja. Fábry János Pulitzer – díjas karikatúristának közismerten van véleménye napjaink közéletéről, a gazdaság, a kultúra állapotáról, sőt általában a világ, az emberiség dolgairól is. Felkérésünkre a jövőben ezt a Ring Magazin részére karikatúráiban is elmondja.

 

fabryj0031

Fábry János iparművész, grafikus, karikaturista a Magyar Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát, ahol egy évig Barcsay Jenőtől tanulta az anatómiát. Az első karikatúrái 15 éves korában jelentek meg, azóta rendszeresen publikál, állít ki bel- és külföldön. Tagja a Művészeti Alapnak, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ), elnöke a MÚOSZ Magyar Karikatúraművészeti Szakosztályának. 1996-ban Pulitzer-emlékdíjat kapott.

Ringmagazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top