Close

Bud Spencer a Corvin sétányon

budszobor001

Néhány hét és Bud Spencer óriásként magasodik majd a budapesti Corvin sétányon – egy közösség közösségi oldali felhívásának köszönhetően szobor születik ugyanis Carlo Pedersoliról. A tavaly elhunyt színésznek emléket állítva, Tasnádi Alexandra szobrász 2,4 méter magas bronzszobrot készít, melyet a kerületi önkormányzat támogatásával már örökbe is fogadott. 

A Facebookon jelent meg a felhívás, Egymillióan a Bud Spencer szobor-ért címen, ehhez a közösségéhez csatlakozott a fiatal, közelmúltban végzett Tasnádi Alexandra, aki tehetségét ajánlotta fel a közösségnek. Vállalta, hogy szobrászként elkészíti a Bud Spencer alakot.  A  csoport, ha egy millió tagot nem is számlált, pusztán hétszázat, összefogásuk eredményt hozott, szándékuk megvalósult. Volt, hogy gyűjtést szerveztek, volt hogy csak megosztották a legfontosabb híreket, míg célba értek. Elsőként a Borsod megye Kazinbarcika akarta örökbe fogadi a szobrot, végül azonban Józsefváros önkormányzata nyert és hozzájárult az alkotás elkészítéséhez. A hivatal követendőnek tartja Pedersoli színészi és sportemberi életútját, így azonnal igent mondtak, amikor Tasnádi Alexandra megkereste őket a szobor ötletével. 

budszobor02

Várhatóan október végén, Bud Spencer olasz színész születésnapján állítják fel az előadóművész szobrát a józsefvárosi Corvin sétányon.

Carlo Pedersoni  2016.június 27-én hunyt el, 86 évesen. Mindig jó tanuló volt és már gyerekként úszó versenyeket nyert, később ezüst érmes vízilabdázó lett. A filmiparba statisztaként került, mig végül komolyabb szerepet kapott az „Isten megbocsát, én nem” című spagetti westernben. Itt játszott először együtt későbbi rendszeres partnerével, Terence Hillel. Piedona fia és unokája már látták a szobor terveit és nagy lelkesedéssel várják. Ha minden hír igaz a Corvin negyedbeli 2,4 méter magas bronzszobor lesz az első köztéri alkotás a világon, amely így állít emléket a művésznek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top