Close

Nő a ringben

szelbernadette

Csillagásznak készült, majd közgadászként végzett, végül családszociológiai kutató lett, egy időre szociális munkás, végül pedig politikus. Az LMP miniszterelnök-jelöltje Szél Bernadett, 4 éve a Lehet Más a Politika társelnöke, 39 éves, két gyermekes édesanya. 

 Első miniszterelnök-jelölti nyilatkozatásban hangsúlyozta: az LMP maga készül a következő választásokra, nem kíván más parlamenti párttal szövetkezni, ám bizonyos ügyekben természetesen együttmüködőek lesznek, miután a párt kongresszusán megerősítették korábbi szövetségi politikájukat. Második bejelentése: Ron Werber, izraeli kapmány tanácsadóval erősítenék csapatukat a választásokra. Azzal a Ron Werberrel, aki korábban az MSZP vezető média, tanácsadó szakembere volt és jelentős szerepet vállalt a 2002-es győzelmükben. 

Szél Bernadett –  2012-től a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, 2013-tól a párt társelnöke és frakcióvezető, néhány napja miniszterelnök-jelöltnő,1977-ben született Pécsett. A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumba járt, majd 2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként, Nemzetközi Kapcsolatok szakon, Európa főszakirány, Környezeti menedzsment mellékszakirányként.  Doktori címét ugyanitt szerezte meg, 2011-ben. Ezt követően 2002-ig a Phillip Morrisnál, a vállalati kapcsolatok osztályán dolgozott, majd hirtelen a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnél vállalt munkát,  programvezetőként. Ezt követően újabb éles váltás, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatott Kutatóhelyek Intézeténél lett fiatal kutató. Kutatási területei a családszociológia, családpolitika és az állami kapacitás. Több kutatócsoport tagja, hazai és nemzetközi projektekben vesz részt. Angol és német nyelven felsőfokú nyelvismerettel bír. 2002 óta férjével és két kislányával Budakeszin él. Fegyelmezett politikus, felkészült szakember, rendíthetetlen nő jogi aktivista és egyszerű, boldog családanya egyaránt igyekszik lenni.

 szelbcsalad001

Szelfi – saját fotó mobilról, hétköznapi módon, civilben, a családdal boldogan, egy családi eseményen ( Facebook) 

 

Az LMP  2011-es tisztújításakor a kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti képviselői mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte, Kaufer Virág lemondását követően. A párt társelnökévé választották. Az országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, a Rehabilitációs albizottság elnöke. Az LMP képviselői csoportjának vezetőhelyettese. 

Nevének jelentése – Bernadett, erős, mint a medve ( wikipedia) 

 

Felhasznált források: Wikipedia, LMP, Facebook 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top