Close

Elzárták a Vatikán szökökútjait

vatikaniszokokut1

Elzárták a szökökutakat a Vatikánban. Az Olaszországot sújtó komoly aszály és vízkorlátozások miatt, a katolikus világközpont valamennyi vizes látványosságát korlátozzák. Mindez természetesen a pápa tudomásával és teljes egyetértésével történt.

A meteorológiai szakértők szerint, 60 éve nem volt ekkora szárazság Olaszországban, így a Vatikánban sem. Tavasszal már mérhető volt és aggodalomra adott okott a vízhiány, nyárra azonban ez a helyzet már katasztrofálissá vált, főleg Róma és környékén, ahol jelenleg is víz korlátozás van már érvényben. Így a Vatikán, Ferenc pápa kezdeményezésére, érvénybe léptette az úgynevezett Laudato Si – azaz Áldott légy enciklika idevonatkozó passzusait. A pápa 2 éve megjelent híres tanulmányában külön hangsúlyt kapott a Föld, mint élőhelyünk védelme, így tanításai alapján, teljesen természetesnek tűnt, a jelenlegi vatikáni vízkorlátozás.

– A problémát nem tudjuk sajnos megoldani, de megtesszük azt, ami a helyzetben tőlünk elvárható – adta hírül a Vatikáni Rádió  

Elemzők szerint a mostani olasz vízhiányt egyébként nem kizárólag az aszályos időjárás okozta. Rómában például az elavult vízvezetékek hibájából, a vezetékes ivóvíz 44 százaléka szivárog el a rendszerben. Minden esetre a mostani súlyos helyzet erre is felhívja a figyelmet. A híres vatikáni Szent Péter szökőkút csobogása is bizonytalan időre elhallgat.  

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top