Close

Zenés Állatkerti Esték

malekallatkert

 

Különleges, nagyszabású könnyűzenei koncertsorozat veszi kezdetét a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Július 5-től, minden szerdán egy-egy népszerű előadót láthatnak-hallhatnak az érdeklődök az Állatkert színpadán. 

Hernádi Judit, Kern András, Malek Andrea, Geszti Péter, Budapest Klezmer Band – csak néhány név, az augusztus végéig fellépő művészek közül. A helyszín az Állat és Növénykert, Zenepavilonja lesz, amelyről kevesen tudják milyen illusztris, 150 éves múltra tekint vissza. Az Állatkert átadásának évében, 1866-ban gróf Pállffy András adományozta ezt a parknak és már az első évben számos nívós zenei rendezvénynek adott helyszínt. A Magyar Rádió innen sugározta első élő koncertjét, az 1910-es években pedig az állatkert saját szimfonikus zenekara volt állandó fellépő itt. Az 1950-es évkben mint nyári szabadtéri színpad működött, utána vszont 40 évre bezárt. Újranyitására 1990-ben került sor, a Budapest Fesztiválzenekar közremükődésével. Rendeszeressé 2002-ben váltak a programok, azóta Zenés Állatkerti Esték címen, minden évben újra megrendezik a koncertsorozatot. Idén 8 koncertre kerül sor, számos népszerű előadóval, minden szerdán este 20 óra, 20 perctől.

A nyitóelőadás július 5-én Kern András, Lövölde tér című koncertje lesz, vendégművészként fellép Hernádi Judit és Heilig Gábor. Július 12-én a Budapest Klezmer Band játszik, a vendég Tompos Kátya. Július 19-én Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, 26-án pedig  a Sárki Péter Trió, játszik, Falusi Mariannal. Augusztusban láthatják Geszti Pétert, Széles Izával, majd Malek Andreát, a Papajazz zenekarral és Szolnoki Péterrel, valamint a Budapest Bárt. Zárásként, augusztus 23-án, Sztártesók címen jótékonysági gálát szerveznek, ahol Tóth Vera – Tóth Gabi, Vastag Csaba – Vastag Tamás és a Király testvérek, Linda és Viktor adnak nagyszabású koncertet. A koncert bevételét az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet kapja. A jegyvásárlás pontos feltételeiről és az esőnapokról a Növénykert honlapján lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top