Close

Londoni merénylet – Tizenkét embert őrizetbe vettek

Az őrizetbe vételek a kelet-londoni Barking városrészben történtek. Fotó: bbc.co.uk

Őrizetbe vettek tizenkét embert vasárnap a londoni rendőrség terrorellenes parancsnokságának egységei az előző éjjel elkövetett londoni merénylettel összefüggésben.

A Scotland Yard vasárnap délutáni bejelentése szerint az őrizetbe vételek a kelet-londoni Barking városrészben történtek, és a környék számos lakóingatlanában további házkutatások zajlanak.
A rendőrség megerősítette, hogy a London hídon történt gázolásos, illetve a közeli piac, a Borough Market környékén elkövetett késeléses támadásokban heten meghaltak, és a három elkövetőt a kivonuló fegyveres rendőri egységek agyonlőtték.
A Scotland Yard közleménye szerint a merényletben 48-an megsérültek, néhány sérült állapota súlyos, életveszélyes.

A sérültek között két rendőr van. Állapotuk súlyos, de nem életveszélyes – közölte vasárnap délutáni tájékoztatójában a Scotland Yard.
A beszámoló szerint a rendőrséghez szombaton 22:08 órakor érkeztek az első bejelentések arról, hogy egy fehér furgon gyalogosokat ütött el a London hídon.
A jármű ezután a Borough Markethez hajtott tovább, ahol három férfi kiszállt és sok embert megkéselt. Az elkövetőkön talált, robbanómellényekhez hasonló szerkezetekről a rendőrség már megállapította, hogy utánzatok voltak – áll a Scotland Yard közleményében.

A tájékoztatás szerint a három támadót a Scotland Yard fegyveres egységei a Borough Marketen agyonlőtték.
A környéket továbbra is kordonok zárják le, és a rendőrség kéri a lakosságot, hogy kerülje a London híd és a Borough Market térségét.
A Scotland Yard kérte azt is, hogy a lakosság őrizze meg nyugalmát, de legyen éber, és bármilyen – akár jelentéktelennek tűnő – gyanús jelről értesítse a terrorellenes hatóságokat.
A rendőrség kérte emellett, hogy akinek fotói vagy videófelvételei vannak az incidensről, juttassa el azokat a Scotland Yardhoz.

Kertész Róbert
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top