Close

Mi is fáj, amikor FÁJ?

petefeszek ok

8 fájdalom-típus, amit soha nem szabad félvállról venni!

fajdalomtipus ok

A test jeleket küld fájdalom formájában, ha valami baj van, és ezeket a jeleket, nem hagyhatod figyelmen kívül. Ha a fájdalom csak egy bizonyos területre koncentrálódik, akkor az akár egy súlyos betegség jele is lehet.

Mellkasi fájdalom
A mellkasi fájdalom gyakran a különböző szívbetegségeket jelzi, így ha már tapasztaltad a mellkasod baloldalon a fájdalmat, feltétlenül keresd fel az orvosodat!

mellkas ok

Tüdő és a rekeszizom fájdalom
Ha úgy érzed, hogy a fájdalom a nyakadon vagy a vállaidon jelentkezik, akkor valószínűleg valamilyen tüdő- vagy rekeszizom problémától szenvedsz.

Máj és epehólyag-fájdalom
A jobb oldali váll fájdalma sokszor azt jelenti, hogy valamilyen máj vagy epehólyag problémával küzdesz.

eholyagdaganat ok

Gyomor és a hasnyálmirigy fájdalom
A hasi fájdalmat és a hátfájást soha nem szabad figyelmen kívül hagyni! Ezek gyakran biztos jelei valamilyen gyomor és a hasnyálmirigy-betegségnek. Emberek gyakran számolták be hátfájásról, mikor is kiderült az esetükben, hogy krónikus hasnyálmirigy-gyulladásuk van. Ha ilyen tüneteket észlelsz, mielőbb keresd fel az orvosodat!

Bélrendszeri fájdalom
Ha hasi fájdalmat tapasztalsz a köldököd mellett, akkor lehet, hogy probléma van a vékonybélben. Amennyiben a fájdalom a jobb oldalon a hasad alsó részénél van, az akár a vakbélgyulladás jele is lehet.

Vese fájdalom
A fájdalom a hát alsó részén, a has, a medence és a comb környékén majdnem mindig a vesekő vagy az egyéb veseproblémák jele.

gyermeklancfu ok

Húgyhólyagfájdalom
Az elülső hasi területen levő fájdalom a hólyag problémák jele.

Petefészkek
A gyulladás a petefészkekben fájdalmat okoz mindkét oldalon a hason.

Forrás: otletdivak.hu 2017. 05. 31.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top