Close

Sikeres férfiak: Németh Zsolt

sikeresferfiak csere

Most egy olyan férfit mutatunk be Önöknek a sorozatunkban, aki nem ismertségével, vagy politikai szerepvállalásával tett szert a sikerre, hanem mindennapjai, gondolkodásmódja, és a szakmán belül elért céljai emelték őt ki a sorból. A sikert csak akarni kell? Lássuk, mit gondol erről Németh Zsolt quality lead.

-Először is, mit jelent számodra a siker?
– Ez egy elég komplex kérdés.  A sikert úgy fogalmaznám meg, hogy amellett, hogy te magad tudod követni a saját elképzeléseidet, a saját menetrended, és a saját lépcsőiden haladsz felfelé, a téged körülvevő emberek látják ezt, és aki melletted van, vagy aki ezt befolyásolni tudja, az tenni is akar ennek az érdekében.

– Itt multinacionális vállalati környezetben dolgozol. Úgy érzed, hogy a feletteseid tenni akarnak annak  érdekében, hogy te egyre sikeresebb légy? Motiválnak egyáltalán, vagy jelenleg ez hiányzik az életedből?

-Én általában úgy szoktam munkahelyet, vagy ügyfelet keresni, hogy ezt láthassák. A korábbi váltásaim mind azért történtek, mert megrekedtünk ebben a folyamatban, és az emberek részéről megszűnt ez a támogatás. Vagy azért mert nem voltak olyan lehetőségeik, vagy nem akartak, ez most már mindegy is.  A mostani munkakörömben úgy érzem, hogy támogatott vagyok.

Ha már itt tartunk, melyek voltak eddig a legnagyobb sikereid, bármilyen téren?

– Szeretek belevágni új dolgokba, akár egy sport, egy új nyelv megismerése, egy új hobbi stb., és amint számomra élvezhető szintre jutok el az adott területen, sikerként élem meg. Az apróbb sikerek sokasága fontos. Talán a legnagyobb szakmai siker egy indiai út volt, ott dobtak be először a mélyvízbe trénerként, de az interjúztatásért is én feleltem. Az egy elég sikeres projekt lett, ezt tudom a mai napig is meglovagolni, egy hasonló, remélhetőleg nagy siker vár rám.

-Megint mész Indiába?

-Nem, most Németországba megyek, aztán a Fülöp-szigetekre, aztán Brazíliába.

-Tréneri minőségben?

-Is. Németországban tanulni fogok, a Fülöp-szigeteken és Brazíliában interjúztatni és tanítani.

-Mit fogsz tanulni?

-Ugyanazt fogom tanulni, mint amit tanítani is fogok: infrastrukturális informatikai szolgáltatást térképezünk fel Németországban, ezt daraboljuk szét, és oktatjuk a világ többi részén, hogy létrejöhessenek ilyen munkahelyek. A világ számos országából jönnek emberek Németországba, vannak maláj és mexikói részei is ennek a projektnek, de oda én most nem megyek.

-Milyen egyetemeket is végeztél? Úgy tudom, nem csak egyet.

– Diplomám egy van, egy angol nyelvű kereskedelem és marketing kereskedelem szakiránnyal, de elvégeztem egy 2 éves rendszergazda képzést is. Ez technikailag nem minősül diplomának, hiszen OKJ-s rendszeren belül szereztem. Különböző egyéb céges képesítésekkel is rendelkezem, a jövőben pedig a tőzsde és a felsővezetés érdekelne, mint továbbtanulás, ezt mesterképzés keretében képzelem el.

– Úgy vélem jól érzed magad a szakmádban. Ez igaz? Te most minőségbiztosításban dolgozol. Mesélnél erről?

– Igen, szeretem azt, amit csinálok. A tréneri vonal csak egy apróbb szelete a tortának, azért is felelek, hogy megszűrjem emberi, technikai tudás, és nyelvi szempontból azt a réteget, akiket majd trénelni fogok. Ha ezek az emberek kiválasztásra kerülnek, kapnak tőlem egy átfogóbb képzést, szinkronba hozom az ő elvárásaikat a cégével és vice versa. A munkájukat is értékelem, és az ügyfél elvárásainak megfelelően alakítom.

– Jó, egy kicsit más kérdés: van-e kedvenc könyved, íród, és miért pont ő?

– Kedvenc nincs, alapvetően a fantasy könyveket szeretem, ez a világ mindig is ki tudott kapcsolni, most éppen George R.R. Martin eposzát olvasom. Az alternatív valóságképet ábrázoló sci-fik is nagy favoritjaim. Azért szeretem ezeket a könyveket, mert számomra az olvasás élmény, lehetőséget nyit arra, hogy kikapcsoljak a hétköznapi világból.

– Volt-e különlegesebb gyerekkori élményed, amit megosztanál?

– Több korszakon mentem keresztül, belevágtam a futballba, és a zenébe is. Talán azt osztanám meg mikor nagyapám gitárt vett nekem, kölcsönkaptam egy nagyon szakadt akusztikus gitárt pár napra egy osztálytársamtól, és mikor meghallotta első próbálkozásaim, belátta, hogy az unokája ezt valóban akarja csinálni, ezért végül kaptam tőle egy gitárt. Ez egy kedves emlék számomra.

– Ha választhatnál magadnak egy országot, akkor melyik országban élnél szívesen?

– Belgiumban. Magyarországon szerintem nyáron túl meleg van, a mikroklíma kedvezőbb Belgiumban, a tenger miatt nincsenek olyan meleg nyarak vagy hideg telek, ráadásul Budapest nagyon rámegy az átutazó turizmusra, míg Belgium nem. Nem Brüsszelben élnék, mivel nagyon oda vagyok a folyóparti városokért, ezért inkább Gentben.

– Melyek a céljaid hosszú- és rövidtávon?

– Rövidtávon szeretném folytatni a cég keretein belül a quality-t, majd idővel a cégképviselet felé mozdulnék, az összetettebb terület, és fel tudnám használni a technikai tudásom is. Emellett minél több helyre eljutni, sok embert megismerni, akár egy hosszabb külföldi munka is szóba jöhet. A munka és élet egyensúlyának megtalálása lenne a cél.

-Sok sikert hozzá. Ki a legfontosabb számodra, kinek a véleményére adsz leginkább?

– Nagymamám. Mivel ő mindig ott volt mellettem, ráadásul neki mindig igaza van

-Köszönöm az interjút.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top