Close

Fizet-e a biztosító, ha beázáskor elvesznek a számítógépen tárolt adatok?

tetoterasz beazas

A káresemények sokasodása mellett figyelemre méltó változás az utóbbi időszakban, hogy emelkedett a villámcsapások okozta károk aránya: a MABISZ statisztikái szerint az összes kárbejelentés 39 százaléka a villámcsapások direkt és indirekt hatásával volt kapcsolatos, és az ebből eredő károk nagysága meghaladta az 1,2 milliárd forintot.” – mondta Vereczki András , az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Ezek a káresemények adathordozóinkat is tönkretehetik, amelyek mára munkánk és magánéletünk szerves részévé váltak. Jelenlétük, használatuk természetes, magától értetődő. Valójában csak akkor kerülnek figyelmünk középpontjába, amikor valami probléma van velük. Ennek legkirívóbb esete, amikor egy katasztrófa miatt elveszítjük a rajtuk tárolt fontos, kedves, sokszor pótolhatatlan adatokat. Ha nem voltunk kellőképpen elővigyázatosak, és nem készítettünk biztonsági másolatot, csak az adatmentés segíthet. Ez viszont a speciális technológiák és az unikális tudású szakemberek miatt komoly kiadást jelenthet egy háztartásban.

Érdemes megnézni, hogy mit árulnak el a KÜRT Adatmentés statisztikái az olyan adatvesztések megoszlásáról, amelyek nem felhasználói vagy eszközhiba miatt következnek be:

  • Merevlemezek esetén a legtöbb kárt a villámcsapások másodlagos hatásai és a vízkárok okozzák, 35 illetve 25 százalék a részesedésük. Majdnem egyforma arányt képviselnek az egyéb elektromos sérülések (19%) és az égés vagy magas hőmérséklet okozta károk (17%), míg a rongálás miatt elszenvedett adatvesztések aránya csupán 4%.
  • Érdekes módon a flash típusú adattárolóknál (pendrive, memóriakártya) fordított arányokat mutat a statisztika. Ezeknél a rongálás (38%) és az egyéb elektromos sérülés (37%) a legnagyobb arányú, ezt követi az égés (20%) és a vízkár (5%), míg villámkár gyakorlatilag nincs.

Ma már nem csak vállalatok számára, de családok számára is fontos, hogy az elektronikusan tárolt adatok, családi fényképek, videofelvételek adattároló sérülése esetén helyreállíthatóak legyenek, ezek a többszázezres költségek akár egy lakásbiztosításban is elérhetőek ma már.

http://www.kurt.hu/kurt-aegon-adatmentes-biztositas/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top