Close

Pedro de la Rosa segítheti a magyar formaautóst!

aaba

Nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi időben egyre komolyabban ragyog a hazai autó/motorsport csillaga. Michelisz Norbert világbajnoki reményei mellett csapatot alapított, Lukács Kornél hétről hétre világsztárok között méreti meg magát. És talán hamarosan a versenyzés legpopulárisabb szakágában, a formaautózásban is láthatunk újra magyart nemzetközi mezőnyben körözni!

 

Minden versenyző formaautósnak készül, és ha ezen a pályán marad, továbblépése és karrierje szempontjából egy idő után kihagyhatatlan lesz a valamelyik külföldi sorozatban történő részvétel. Pontosan így van ezzel Volentér Balázs is, akinek tavalyi országos bajnoki címe után nagyon viszket a tenyere, és szívesen méretné meg magát már egy erősebb szériában is. Az ajánlatok ugyan nem záporoznak, de egy nagyon komoly megkeresés már érkezett: „A spanyol Forma 4-ben szereplő DriveX csapatatól kaptam nehezen visszautasítható ajánlatot. Tavaly ebben a szériában szerepelt Mick Schumacher, és innen került be a Red Bull junior programjába a bajnok Richard Verschoor is.

Ilyen körülmények közé hívták versenyezni a magyar tehetséget. Ám ez még nem minden!

„A DriveX csapatánál a versenyzők vezetéstechnikai felkészítéséért egy igazi világsztár felel. Ő Pedro de la Rosa, a Sauber és a McLaren csapatával elhíresült ex-Forma-1-es versenyző. Óriási megtiszteltetés, és kihívás lenne vele a közös munka, azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy izgatott vagyok. Nagyon várom már, hogy a lovak közé csapjunk!” – kezdte Volentér Balázs, aki távolabbi jövőjét is egy formautó volánja mögött képzeli.

 

aabaa

 

Bár a magyar fiatal hihetetlen kedvező ajánlatot kapott, ennek ellenére mint tudjuk, az autósport világában sajnos semmit nem adnak ingyen. „Nagyon sok múlik a támogatói háttér alakulásán, ám talán mondhatom, semmivel sem vagyunk elkésve. Biztatóak az eddigi jelek, nagyon közel állunk, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget, de egy apró lökésre még szükségünk lenne .”

Természetesen nemcsak Volentér Balázs várja izgatottan a jövőt, és a benne rejlő lehetőségeket. A DriveX-nél is elkötelezettek a kiszemeltjüket illetően:

”Nem a pénz motivál bennünket. Egy olyan versenyzőt, sokra hívatott fiatalt akarunk támogatni, aki akár rögtön az első szezonjában képes lehet bajnokságot nyerni. Hosszútávban gondolkodunk, és egy remekül üzemelő fogaskereket keresünk a már meglévő gépezetünkbe. Úgy érzem, Balázs minden szempontból beleillik ebbe a képbe.” – mondta Miguel Angel de Castro, a DriveX tulajdonos-csapatvezetője.

A bajnokság júniusban indul, és ha minden a tervek szerint alakul, ismét lesz magyar versenyző egy neves Európai top sorozatban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top