Close

Így ünnepelte 4. születésnapját a The Middlemist Red

Kétség sem fér hozzá, hogy Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb zenekara a The Middlemist Red. S az sem vitatható, hogy nem csak népszerűek, de rendkívül tehetségesek is. A négytagú zenekar nem csupán a rajongók szeretetét élvezheti, hanem a szakma is elismerően beszél róluk.

A tavalyi évben az Eurosonic fesztiválon bizonyítottak a külföldi zenei szakemberek népes tábora előtt, s ez az év volt az is, mikor első európai turnéjukon végigzenélték az öreg kontinenst. A Middlemist Red nevére a hazai fiatalokon és a magyar promótereken kívül már a határon túli zenerajongók és szakemberek is felkapják a fejüket és elismerően bólogatnak. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Nové Somáék második lemeze a legtöbb zenei magazin és -portál éves értékelésében dobogós helyen szerepel és hogy Erdély után ismét Európa meghódítására indulnak, már-már el is felejtjük megemlíteni, hogy a kvartett mindössze négy éve létezik.

Ilyen ajánló után milyen koncertre is számíthatunk, ha a fiúk hazai pályán, Budapest egyik legnívósabb klubjábban, az Akvárium Klubban csapnak a húrok közé? Féktelen hangulat, őrült tombolás, izgatott táncolás, üvöltés, éneklés, lazaság. Tökéletes harmónia a tagok közt és lendületes játék, melyben éppen csak annyi hba van, amennyi még belefér és nem zavaró.

Az estét az angol The Midnight Barbers nyitotta. A mindössze két tagot számláló együttes kiváló megalapozása volt az estének. A kissé bluesos, nyers, de erőteljes és mégis táncolható zenét játszó duó nem először jár Magyarországon. Ismerősen mozognak a budapesti underground szcénában, a Middlemist Reddel például olyan jó barátságba keveredtek a közös zenéléseknek köszönhetően, hogy együtt veszik nyakukba Európát és járják végig a kontinens legnívósabb klubjait, koncert helyszíneit. De nem csupán szakmai berkekben örvend népszerűségnek a formáció. Az Akvárium NagyHalljába meglepően sokan tolongtak rájuk várva. Előzenekarként szép kis tábort invitáltak a koncertterembe, s láttam nem egy olyan embert, aki egy-egy dalukat kívülről fújta. Tehát úgy tűnik, ennek a stílusnak és a Midnight Barbersnek is akad már rajongótábora kis hazánkban.

A hatalmas koncertterem persze az est fő fellépőitől telt meg, akik szerencsére elég pontosan kezdtek. A klasszikus – bár érdekes hangzik, hogy egy szinte még gyerekcipőben járó bandának klasszikus dalai lennének, de a Middlemist Red esetében talán mégsem oylan szokatlan – számkon kívül a tavaly megjelent Ripple Soul legkedveltebb és kevéssé ismert akkordjai is felcsendültek. A fiúk szívvel-léllekkel játszottak, kitöltötték a nagy színpadot és több száz embert szórakoztattak az első pillanattól az utolsóig.

Jó volt látni, hogy fiatal, tehetséges, ám mégis alázatos és szerény zenészek tisztelegtek a klasszikus rock and roll előtt. Azt hiszem, egy ilyen tökéletes koncert kellő energiát és önbizalmat adott a fiúknak ahhoz, hogy ismét meghódítsák Európát.

 

Szerző: Kiaser Vivien

Fotó. online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top