Close

20 év után ismét Foo Fighters Budapesten!

Éppen húsz éve a Sziget Fesztiválon láthattuk először és utoljára a klasszikus értelemben vett rockzene utolsó kemény bandáját, a Foo Fighterst. A zenekar most már nem újoncként, hanem rutinos sztárzenekarként tér vissza Budapestre június 26-án a Papp László Budapest Sportarénába.

A zenekart 1994-ben alapította Dave Grohl, aki a Nirvana dobosaként vált ismertté. A Foo Fightersben Grohl gitározik és énekel, mellette Nate Mendel játszik basszusgitáron, Pat Smear gitáron, Taylor Hawkins dobol és ütőhangszereket szólaltat meg, Chris Shiflett pedig gitározik és vokálozik.

Dave Grohlék 1995-ben jelentették meg debütáló lemezüket Foo Fighters címmel, azóta még hét albumot készítettek (a legutóbbi, a Sonic Highways 2014-ben jött ki) a legnagyobb fesztiválok, stadion- és arénaturnék állandó szereplői mind a mai napig.

A csapat 11 Grammy- és 4 Brit Awards zenei díjat kapott eddig, és több mint 25 millió lemezt adott el világszerte.

A Foo Fighters, egyenesen a Roskilde Festivalról érkezik Budapestre és ad maratoninak ígérkező koncertet. A számos rocksláger közt az Everlong, a Monkey Wrench, a My Hero, a Learn To Fly, az All My Life, a Best of You, a The Pretender, a Walk és a Something From Nothing is biztosan elhangzik majd az Arénában.

A koncertre elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai válthatnak jegyet március 1-től, míg az állóhelyek és a hat árkategóriában is kapható ülőhelyek mindenki számára március 3-án délelőtt 10 óártól lesznek elérhetők a szervező Live Nation és a Ticketro jegyiroda honlapján.

 

Forrás: MTI

Fotó: online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top