Close

Borozgatni lehet világszerte, de otthon is érdemes kipróbálni

valtozatok ok

Elég gyanús, ami a forralt borral történik a nagy karácsonyi vásáron

alapanyag ok

Egy héten belül a harmadik kellemetlen kritika érte a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, amelyet eddig Európa tíz legjobb karácsonyi vására közé soroltak.

mulled wine ok

Sosem volt olcsó és pénztárcabarát a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évről évre rengeteg Budapesten pihenő turista is felkeres. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki valamilyen magyar szuvenírt szeretne vásárolni, de az ott kapható ételeket és italokat is borsos áron mérik.

eredmeny ok

A Magyar Nemzet múlt heti összeállítása szerint három deci forralt bort például 900 forintért, ugyanennyi forró teát pedig 450-ért adnak, 1300 forint a rumpuncs és 1650 a grog. A sült gesztenyét szemenként 100 forintért mérik, 10 darabos a kisadag, 15-ös a nagy. Egy egész csülök 5500 forint, a fél 3300, a negyed 1800. 2800 forintért libacombot lehet venni lila káposztával. A kürtőskalácsot 1500 forintért adják.
Rendeljen mintákat az EverydayMe honlapjáról!

Már csak a magas árak miatt is felháborító volt az, amit a 444.hu egyik olvasója vett észre múlt héten, hajnalban. Az éjszakai szél feltépte az egyik bódé ponyváját, és láthatóvá vált a pulton fedetlenül hagyott étel, amit másnap akár még el is adhattak, frissen készültként.

Ezúttal szintén a 444.hu egyik olvasója gyanús palackokra lett figyelmes egy forralt boros bódénál. A magukat kézműves gourmet-kként aposztrofáló standnál az üstök alatt zsugorfóliákban állt egy olyan vörösbor, amit jó szívvel sem lehet minőségi bornak nevezni (nemhogy gourmet-nak), és amelyből kétliternyit nyolcszáz forint alatti áron lehet megvásárolni.

Az erről készült fotó persze önmagában még nem igazolja azt, hogy az olcsónak számító bort adnák el magasabb áron minőségi forralt borként a vásár vendégeinek. Az mindenesetre különös, hogy a minőségi italt ígérő bódénál ilyen terméket tárolnak, és nem is kis mennyiségben, mindenki szeme láttára.

vasar ok

Forrás: NoSalty 2016. december Fotó: 444.hu

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top