Close

Gender Racing Team –„az időjósok aranyesőt jeleznek!”

aro

A Gender Racing Team számára elérkezett az év egyik legnagyobb fénypontja, a hazai rendezésű bajnoki záróesemény a Hungaroringen. Már tradicionálisan ez az időszak az egyik legörömtelibb a csapat számára, hiszen az elmúlt időkben rendre bajnokot avatott Tóth Gender Tamás alakulata. Gyaníthatóan idén sem lesz ez másképp, sőt, már a hétvége megkezdése előtt komoly dicsőség érte a gárdát!

Rónai Tamás friss bajnokként kezdi meg a hazai bajnokság záró futamait, ahol a fiatalember talentumából kiindulva nem okozna meglepetést egy újabb végső sikerrel!

 

 

„Az E – 2000 köbcentiben a zóna kupa bajnokaként várjuk a hétvégét, ez remek hangulatot kölcsönöz a ránk váró munkában. Kőkemény felkészüléssel teltek az utolsó pillanatok, egy nap lesz három verseny és három időmérő is, ami elöljáróban is nagyon komoly fizikai igénybevétellel „kecsegtet”. Komoly hajtás lesz a vasárnapi napon, ezért speciális edzésmunkát végeztünk az elmúlt három hét során – úgy érzem, ez meghozza majd az eredményét, és zökkenőmentesen tudjuk majd venni ezt az extra megterhelést is.

Hatalmas motiváció van bennem, hiszen lehetőségünk van arra, hogy megszerezzük a magyar abszolút bajnoki címet, ami nem kis dolog – hazai szinten ez a csúcs. Új autóval mentünk neki az évnek, és azzal a nem titkolt céllal, hogy a végén elmondhassuk, versenyben vagyunk a bajnokságért. Erre minden esélyünk megvan, bízom abban, hogy ez sikerülni is fog, és végső győztesként zárhatjuk az esztendőt! Minden évben sikerült idáig valami pluszt nyújtanunk, és ez is a csapat ars poetica-ja, hogy lépésről-lépésre haladva bizonyítsunk. Ezt egyelőre nagyon jól csináljuk, hiszen úgy érzem, az eredményeink önmagukért beszélnek, és nagy a potenciál bennünk – ezen kívül az összetartás is példaértékű a Gender Racing Team-ben! Bízom benne, hogy jövőre is sikerül majd egy újabb nagy lépést közösen megtenni! Nem láttam még a nevezési listát, de jó versenyekben, izgalmas csatákban reménykedem. Rengeteget küzdöttünk ebben a szezonban, de készek vagyunk kesztyűt húzni, és egy éles, fair csatában megharcolni a címért!” – értékelt rendkívül higgadtan Rónai Tomi.

 

Ha kell, Stern Rolandot Tamás is fogja segíteni érvekkel, tanácsokkal, hogy a tehetséges pilóta minél sikeresebben tudhassa le első teljes szezonjának utolsó futamát:

„Nem feszülök rá erre az utolsó kihívásra. Ma már kilátogatok a pályára, megnézem a fiúkat, mi újság, aztán pedig másnap már kezdetét is veszi a hétvége. Nem készültem extra módon, nyugodtan róttam le a penzumot, mindenféle görcsösség nélkül – jó kedvvel, vidáman, ahogy szoktam. Mindenki a legjobbját szeretné ilyenkor nyújtani, mivel az év utolsó versenye, ezért mindent beleadni – én is így cselekszem majd, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az időjárás is tréfás lehet, az autó beállításainak megtalálása szintén, valamint a hideg miatt trükkös lehet a gumikezelés is.

 

aroll

 

Az utolsó versenyen dupla pontokat osztanak, ám én nem hinném, hogy ezáltal nagyobb tét nehezedne bárkire is. Ellenkezőleg, extra motivációnak mondanám, egy jó pluszesély a pontvadászatra! Mint mondtam, az időjárás lesz a kulcs, hiszen két-három óra alatt nagy változás állhat be, beborulhat, avagy kisüthet a nap – én nem bánnám azt sem, ha leszakadna az ég! Az első versenyem esőben nyertem, így ez nekem jó ómen. De a lényeg az, történjen is bármi, mindenkire egyformán hatnak majd a körülmények. Ami még számomra fura lesz, hogy az előző, brnoi forduló nagy létszámú mezőnye után, ezúttal jóval kevesebben feszülünk majd egymásnak. Ám ennek ellenére is már számoltam vissza a napokat, várom, hogy autóba pattanhassak! A Hungaroringet nagyon szeretem, és viszem majd a kis jegyzeteim, amit az áprilisi nyitófutamon készítettem az általam futott köridőkről. Célom ismételten a javulás, szeretnék még fél másodpercet hozni magamon. Felszabadultan és jó érzésekkel megyek neki ennek a hétvégének is! Szeretném becserkészni Volentér Balázst, idáig mindig nagyon jókat harcoltunk!” – zárta Stern Roli jókedvűen és kellő adag harcossággal.

 

Cikk forrása: Sportivo.hu

Képek: Gender Racing Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top