Close

Szeretjük mondáinkat, mítoszainkat is – de nem a szépségápolásban

fekete ok

10 szépségápolási mítosz

Néhány szépségápolási mítosz nemzedékről-nemzedékre szállt, ezekből gyűjtöttem össze most nektek párat. Lássuk a legismertebbeket és hogy ezekből mi igaz, vagy melyek a téves hiedelmek ezek közül.

fiuban ok

1. Ha lófarokba hordjuk a hajunkat, könnyebben roncsolódik, és nagyobb mértékben hullik
Ha a hajunkat mindennap szorosan hátrafogjuk, az valóban megerőlteti a szálakat és hajhullást okozhat, de abból nem lehet baj, ha alkalmanként összefogva hordjuk frizuránkat. Ne kössük hátra túl szorosan naponta a hajunkat. Ne ijedjünk meg, ha ilyenkor azt vesszük észre, hogy kibontásuk után nagyobb mennyiségűnek érzékeljük a hajhullást, hiszen az, ami kibontott állapotban természetesen kihullana, ilyenkor nagyobb mennyiségűnek tűnhet csupán.

2. A csoki, a pizza, a chips pattanásokat okoznak

chips ok
Nem egészséges túlzásba vinni a zsíros, szénhidráttal teli ételeket, de tudományos magyarázat még nem született, hogy ezek valóban pattanásokat okoznának. Ha valamilyen étel fogyasztása után megnövekedett számú pattanást érzékelünk, az ételallergiára utalhat.

bonbon 500

3. A higiénia hiánya pattanást okoz
Ennek az ellenkezője igaz. Általában a nagyon pattanásos emberek túl gyakran és túl erőteljesen mossák a bőrüket. Ez leoldhatja a bőrről a faggyút és fokozatos faggyútermelésre serkenti a mirigyeket. Az eredmény száraz, de mégis pattanásos bőr. Ne vigyük tehát túlzásba a különböző tisztító kozmetikumok használatát, és az arcradírozást szigorúan hetente egyszer végezzük el, érzékeny bőrűek még ritkábban.

kicsihab ok

4. A sok hab azt jelenti, hogy a samponom jól működik
Van, aki szereti a sok habot, de a sampon habzásának és annak minőségének semmi köze egymáshoz.

rajz ok

5. Nem jó keverni a különböző kozmetikum és sminkmárkákat
Ez a hiedelem puszta marketing fogás. Ruhából sem csak egy márkát szeretsz hordani, vagy talán igen? Találd meg a számodra megfelelő ápoló és sminkszereket és ne törődj vele, hogy ha a kedvenc pirosítódat vagy az alapozódat más-más márkánál találtad meg.

picibana ok

6. A hajvágás serkenti a haj növekedését
A hajunkat a fodrász nem a hajtőtől vágja le, hanem a hajvégeknél. A hajszálak gyökereinek fellélegzés lehet a kisebb súly elvesztése, de ettől nem nő gyorsabban, ezt csak a szemünk káprázata adja, hiszen a rövidebb hajon látványosabb a növekedés.

7. A napsütés pattanás gyógyító
Nem! A napsütötte bőrön a pattanás halványabbnak tűnik, de a napbarnított bőr szárazabb, így több faggyút termel, ami újabb pattanások megjelenéséhez vezet. Ráadásul egyes pattanástalanító szerek hatására a bőr érzékenyebb lesz a nappal szembe és irritációval kiütésekkel reagálhat a nap sugaraira. Napozás, nyaralás előtt feltétlen ajánlatos kozmetikushoz menni, aki szépen kitisztítja az arcodat a mitesszerektől, melyet a nap egyébként mélyen beleégetett volna a pórusaidba. Emellett az esetleges gyulladásaidat megfelelően és szakképzetten kezeli.

8. A pórusok kisebbítése lehetséges
Ha a bőrtípusunk problémás és sok miteszerrel harcolunk elengedhetetlen a rendszeres kozmetikai arctisztítás. Időben kitisztítva az arcodat a pórusaid kis mértékben még összehúzhatóak, azonban régóta elhanyagolt, kitágult szennyeződésektől és faggyúval meghízott pórusaidon még a kozmetikus csoda összehúzó szerei sem fognak már nagy javulást eredményezni, de még ekkor is segíthetsz magadon azzal, ha beiktatod, a rendszeres tisztítást, és ezzel nem hagyod tovább tágulni még jobban a pórusaidat.

9. Ha felhős az idő nem szükséges napvédő krémet használni

felhos ok
A nap bőrroncsoló. UV A és UV B sugarai áttörnek a felhőkön is és ugyan úgy károsítják a bőrünket. A mai erős sugárzás mellett, már sajnos nem csak napozás alkalmával kell erre ügyelnek, hanem a hétköznap futásában is válasszunk olyan nappali krémet ami UV fényvédelemmel van ellátva, nem vicc.. kell.

10. A napvédőszerek a hajunkat is védik a károsodástól
A haj felülete nem sima így szinte képtelenség olyan terméket fejleszteni, ami egyenletesen fed minden szálat. A haj lágyságának és csillogásának megőrzése érdekében csak egyet tehetünk, strandolás előtt használjunk nem kimosandó hajbalzsamot. Ez megelőzi a szálak kiszáradását a nap színfakító hatását.

Forrás: stylemagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top