Close

Első szabadedzés, jó helyen keresgélő Gender Racing Team!

aaatomcsi

A mai nap megkezdődtek a formula autósok éles gyorsasági bajnokságbeli kötelezettségei a Slovakiaringen, egy szabadedzéssel zárult a pénteki, érdemi munka. A Gender Racing Team pilótái még csak „kóstolgatják” a pályát, ennek ellenére már meggyőző teljesítménnyel rukkoltak elő.

Rónai Tamás Dániában, szimulátoron ízlelgette a pályát, hogy aztán élőben is megtapogassa autója kerekeivel a Slovakiaringet:

 

 

„A mai napon még igencsak takarékra csavarva körözgettünk, közel sem autóztunk a határokon. Beállításokat próbálgattunk, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy használt gumikon teljesítettük a szabadedzést. A holnapi időmérő már egy más kávéház lesz, erre készülünk! A szimulátoros gyakorlásom mindenesetre nagyon hatásos volt, sokat hozzátesz érzésem szerint majd a hétvégémhez, hogy nem kell „vakon” tapogatóznom a pályán, mert profi körülmények között begyakoroltam az íveket, a fékezési és előzési pontokat, a féktávokat. Várom a holnapot!” – mondta el Tamás, aki séta kocsikázva is a hatodik helyre hozta be Renault-ját.

Stern Roland is jól teljesített, az idei szezon nagy felfedezettje így értékelte az edzésnapot:

 

aaarolcsi

 

„Jól éreztem magam az autóban, beállításokat próbálgattunk, igyekeztünk megtalálni a megfelelő balanszot. Egy fékbetét cserét is végrehajtottunk, mert egy előző alaklommal sikerült kockásra fékezni egy új szett abroncsot, de aztán a kerékdőlés és szárnyállítás után belenyúltunk a jóba! Igyekeztem spórolni Tamáshoz hasonlóan az abroncsokkal, hiszen hosszú még ez a hétvége. Gyorsnak éreztem az autót, így természetesen reménykedve várom a holnapi délelőtti időmérő edzést, és a versenyt is. Mindent meg fogunk tenni az eredményért, de fél szemünket az ellenfeleken tartjuk. De a célunk nem kérdéses!”

A fiúk egy időmérő edzéssel nyitják a napot 9h-kor, majd délután következhet az első verseny, amely 12:35-től indul. Természetesen a következő napok eseményeiről is beszámolunk virtuális hasábjainkon!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top