Close

Kötelességünk segíteni. Tudunk is?!

holtan ok

fej ok

A puccs miatt most a kurdok indulhatnak meg tömegesen Németország felé.
Menedékkérők regisztrációra várnak a berlini tartományi egészségügyi és szociális hivatal előtt felállított sátorban 2016. január 4-én. (MTI/AP/Markus Schreiber)

Németországban ok

A németországi kurdokat összefogó egyesület (KGD) vezetője, Ali Toprak a Die Spiegelnek nyilatkozva azt mondta, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő az elbukott júliusi puccskísérlet óta igen keményen lép fel mindenki ellen, akit ellenségnek tekint, ez pedig tömegeket késztethet menekülésre. Meglátása szerint „rövid távon több tízezer, középtávon pedig több százezer védelmet kereső ember érkezhet Törökországból Németországba, ha az Erdogan-rezsim folytatja a harcot a kisebbségek és a demokratikus ellenzék ellen.”

ház ok

lázadó ok

Ozmen ok

Eddig félmillió kurd kényszerült elhagyni az otthonát Törökországban a hadsereg akciói miatt, most ezt erősítheti fel Erdogan tisztogatása. A KGD elnöke hozzáfűzte, hogy az ankarai vezetés célzottan telepít szíriai arab menekülteket olyan településekre, amelyeken a kurd nemzetiségi vagy az alevita muzulmán vallási kisebbség a meghatározó elem, ezzel is tovább erősítve a kivándorlási nyomást. A KGD becslése szerint egyébként mintegy egymillió kurd él jelenleg a 82 milliós Németországban.

Németországban1 ok

Forrás: Forrás: MTI

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top