Close

Nyári finomságok zöldségekkel

etel1

Tavasszal testünk is vágyik friss zöld saláták, vitaminok után, könnyű egytálételekre. Íme néhány variáció!

Bébizöldségek fetasajttal sütve

Hozzávalók

bébizöldségek vegyesen (répa, cékla), fejenként 6-7 zöldség
25 dkg feta sajt
zöld saláta levelek
balzsamecet
olívaolaj
római kömény
só, bors, ízlés szerint chili paprika

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A zöldségeket jól mossuk meg egy tiszta mosogatószivacs dörzsis részével. A céklákat vágjuk ketté, a répák maradhatnak egészben. Helyezzük a zöldségeket egy tepsibe, locsoljuk meg enyhén olívaolajjal, szórjuk meg római köménnyel, majd morzsoljuk rá a fetasajtot. Az előmelegített sütőben süssük 30-40 percig. A sajt szépen megsül, a zöldségek pedig roppanósak maradnak. Friss salátalevelekkel tálaljuk, amelyre egy kevéske balzsamecetet is spriccelhetünk.

etel2

Brassói újkrumplival és zsenge borsóval

Hozzávalók 4-6 személy részére:

1 kg újkrumpli
0,7 kg sertéscomb
0,5 kg tisztított zöldborsó
4 gerezd fokhagyma
só, bors

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A húst kockázzuk fel, sózzuk meg, és helyezzük egy tepsibe. Locsoljuk meg kevés olajjal, és alufóliával lefedve az előmelegített sütőben süssük egy órát. Az újburgonyát mossuk jól meg, vágjuk négy részre, és az egy óra leteltével tegyük a hús mellé. Újra fedjük le a tepsit, és süssük a sütőben további egy órán át. Ha letelt az idő, vegyük le az alufóliát, és további 25 percig süssük. A borsót forrásban lévő vízben főzzük 2 percig.
A fokhagymát pucoljuk meg és reszeljük apróra. A sütési idő után szórjuk meg a húsos krumplit a fokhagymával, jól keverjük össze, adjuk hozzá az leforrázott zöldborsót, és azzal is jól keverjük össze. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, petrezselyemmel.

Szöveg és fotó: Terei-Vigh Krisztina

Forrás: amiotthonunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top