Close

Elindította budapesti járatát az Air Canada Rouge

rouge
 
Elindította budapesti járatát az Air Canada Rouge, amely heti három alkalommal közlekedik közvetlenül Toronto és Budapest között.
 
    A szabadidős utazásokra szakosodott Air Canada Rouge szezonális jelleggel október 16-ig közlekedik a két város között, a repülőgépek hétfőn, szerdán és pénteken indulnak Kanadából és másnap érkeznek Budapestre.
    Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járat fogadásakor tartott sajtótájékoztatón kedden elmondta: a magyar-kanadai gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítése mellett nemzetpolitikai szempontból is fontos az új járat, mivel a legutóbbi népszámlálás adatai szerint 310 ezer magyar él Kanadában, közülük 53 ezren Torontóban.
    Hangsúlyozta: a társaság több tonna árut is szállított már az első járattal, és a kapacitások biztosításával hozzájárulhat a két ország közötti, mintegy 400 millió dollár értékű kereskedelemhez is.
    Jost Lammers, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója közölte: létező igényre reagál az újabb járat, mivel az elmúlt évben 91 ezer utast fogadtak Kanadából, és a légitársaság átszállást biztosít az Egyesült Államokba és a Karib-térségbe is.
    Lisa Helfand, Kanada magyarországi nagykövete üdvözölte a járat megnyitását, amellyel a családok közelebb kerülnek egymáshoz, a Kanada és az EU közötti megállapodás (CETA) értelmében pedig az utazás is könnyebb, mint korábban.
 
 
 
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top