Close

Simonék odatennék! A lóerők éjszakája következik!

scs

Koromsötét és sötét korom, színes gumifüsttel átitatva. Aki a látványt szereti, pedig rossz ember nem lehet… A Simon MB Drift Team csapata, versenyzői pedig csupa jó emberekből áll, hiszen éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy élményt varázsoljanak a sok ezer kilátogató néző elé, a holnap kezdődő tököli Lóerők Éjszakáján!

 

 

Egy fülledt nyári éjszaka, betondzsungelbe zárt több száz lóerős vadállatok, „pár” garnitúra elégetésre szánt gumi, és „hajtóik”, a pilóták. Az év egyik legkomolyabb Drift eseménye ez kis hazánkban, amire természetesen mindenki nagyon készül! Nem teszik ezt másként cikkünk alanyai sem, akiknek a szokásos, autók versenyre felkészítésen kívül egyéb teendői, gondjai is akadtak, amely nehezítette az ilyenkor szokványos munkát:

„Csabi autójában motort kellett cserélni, ezzel teltek az elmúlt éjszakák… Nemrégiben érkeztek meg a szükséges alkatrészek az Egyesült Államokból, és csak a beszerelésük végeztével tudtak nekilátni a fiúk a szoftveres résznek, a felprogramozásnak, ami szintén ugyanolyan lényeges, sarkalatos elem mint a puszta mechanikai működés. Napok óta nehezen létezem az idegeskedéstől, hogy készen leszünk e időre, de most már úgy néz ki, lassan megnyugodhatok. Hogy mi lesz a versenyzéssel? Idén is én szervezem a kamionos találkozót, így rengeteget fogok rohangálni, de ettől még volán mögé pattanok, és szombaton délelőtt a street kategóriában megméretem magam! Túlzott elvárásaim nincsenek, kevés edzéssel a hátam mögött, stabilan szeretnék végigmenni a pályán, meglátjuk, ez mire lesz elég. A srácoktól viszont dobogót várok, bármi is legyen!” – zárta a jó kedélyű beszélgetést Simon Anikó, a csapat első embere.

sa

 

Simon Csaba, akinek a fentebb már említett Nissan-ján történt revízió, a sok munka, álmatlan éjszaka ellenére sem vesztette el hitét, ismét szeretné letenni a névjegyét a pro kategóriában:

„Jó pár éjjel dolgoztunk, mire sikerült rendbe tenni véglegesen az előző alkalommal „bedarált” motorikus problémát. Most készen áll a technika a harcra, kíváncsian várom, mire leszünk képesek. Remélem a további problémák messzire elkerülnek minket, és az új, erős elem nem fog megenni semmit sem. Nyertünk pár plusz lóerőt, ami nagyon jól jön majd adott esetben! Ki kell magam pihennem, ha ez megtörtént, onnantól cél a dobogó, szeretnénk minél erősebben odatenni a dolgot!” – mondta el érzéseit az utóbbi évek éjjeli viadalainak egyik legfőbb látványelemét képező Csaba.

 

Kovács Róbert, a csapat nagy reménysége is várja a Lóerők Éjszakáját, azonban jelenleg influenzás tünetekkel küszködik, ami bizony alaposan megnehezíti a semi pro menő dolgát:

lee

„Nem úgy indult az év, ahogy elterveztem volna, kicsit mintha kerülne a szerencse mostanában. Ha leszek olyan állapotban, mindenképp autóba akarok ülni, persze lényegi edzés nélkül vérmes reményeket nem táplálok. Ezúttal egy jót szeretnék autózni, megindulni felfelé, élvezni az egészet. Megpróbálom a hétvégéig összekapni magam, és bármi is lesz, azért nem megyek feltartott kézzel a csatába. A Bmw rendben van, jól bírta a legutóbbi verseny dupla kiképzését, ezúttal nem az autó lehet a szűk keresztmetszet.” – mesélte szipogva a tehetséges fiatal srác.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top