Close

EZÜST, AMI FÉNYLIK! – GENDER RACING TEAM, OB ZÁRÓ FUTAM

IMG 3312

A zárónappal folytatódtak az országos bajnokság küzdelmei, ahol a Gender Racing Team ismét nem tett szívességet ellenfeleinek, markáns produktummal jelezve az idénybeli szándékait. Rónai Tamás és Stern Roland iszonyatosan nagyot küzdve újabb dicsőséget szállítottak csapatuknak.

Új autó ide, műszaki nehézségek oda, Rónai Tamás egész hétvégés szárnyalását tovább folytatva versenyzett az országos bajnokság második futamán. A fiatal reménység nyitónapi győzelme után ismét extrát nyújtott, ami ezúttal a 2. helyre volt elég – ám ezt cseppet sem bánta Tamás. 

Jó rajtot véve, de balszerencséjére kissé bemozdulva indította a száguldást. Egy ideig nem róttak ki rá emiatt büntetést, ettől függetlenül a kezdeti sokk után, nagyon rutinosan elkezdett előnyt kiépíteni, a már boxutca áthajtásos büntetésére készülve. Ennek letöltése után hamar visszaverekedte magát az élbolyba, annak is a tetejére, és Magyar János megforgása miatt megnyugtatónak tűnő előnnyel vezetett. Az utolsó körök biztonsági autós fázisa végeztével fair csatában sikerült ellenfelének kibújni, és előzni, de ez nem rontotta el Rónai Tamás kedvét, aki az abszolút magyar bajnoki futamgyőzelemért jött, és meg is csinálta azt. “Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy köszönöm, köszönöm és köszönöm! A srácoknak, akik éjt nappallá téve dolgoztak, hogy rendben legyen az autó, a csapatnak, hogy lehetőséget adott és bizalmat szavazott nekem! Őszintén mondom, mindent kihoztunk a hétvégéből!” – hálálkodott Tomi, aki valóban odatette magát.

Stern Roland nem az a félős fajta! Jobb láb a gázon a bal a jobbon elvét követő szemfüles versenyző úgy szúrt be két erősebb autó közé, hogy azt tanítani lehetne. A rajtot szintén, ahol kapásból négy helyet javítva rögtön az élmezőny közvetlen közelében találta magát.

IMG 3460

Sokáig nagy küzdelemben volt az erősebb autókkal, és nagy csatában Volentér Balázzsal, egészen a safety car beküldéséig, ahol a verseny újraindítása után csak lassabban sikerült felvennie a tempót. Mindez nem szegte kedvét az emberünknek, aki versenyben is egyre jobb teljesítménnyel felért a dobogó legalsó fokára, majd a későbbiekben Eszenyi László büntetése miatt a második helyet is megörökölte. Ajánlatos megjegyezni ezt a jól csengő nevet, mert fejlődési görbéjének alapján bizonyosak lehetünk abban, hogy még sokszor fogjuk őt látni a pódiumon!

Esz

Eszenyi László nagy küzdő, de van úgy, hogy semmi nem sikerül… Az egész hétvége folyamán a technika ördögével viaskodó rutinos pilóta sosem adta olcsón a bőrét, jó szokásához híven most is nagyot harcolt a körülötte lévőkkel.

A tempó remek volt, de a szerencse ezúttal kevés, egy csata hevében összeütközött az előtte haladóval, aminek büntetés lett a vége. Jó hír, hogy a technikában nem keletkezett jelentősebb kár. Ahogy szokták mondani, ami késik, nem múlik, a rossz szerencse is hamarosan tovaszáll majd.

Gender Tamás csapatfőnök rendkívül elégedett volt fiaival!:“Mindenki extrát nyújtott, az utolsó cseppet is kipréseltük a versenyhétvégéből! Büszke vagyok a fiúkra, a szerelőkre, a pilótákra, a csapat körül dolgozókra, még a szakácsunkra is! Ez igazi csapatmunka volt ez, köszönöm mindenkinek, aki hozzátette a maga részét a sikerünkhöz! Sokat dolgoztunk a jó eredményért, mindenki szenzációs volt!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top