Close

Simon MB Drift Team – Pokol és Mennyország az „étlapon”!!

a

Technikai hiba, bosszúság, egy váratlan kiesés, pokolian rossz időjárás… És egy ajándékkal felérő harmadik hely. Ezek a szavak jutnak eszünkbe, amikor a Simon MB Drift Team hétvégéjéről vonjuk le a következtetéseket. Az egyetlen autóval végrehajtott kármentés sikeresnek mondható, a technika végig bírta a megpróbáltatásokat, és ha nem is a sebesség fesztivál íródott be minden idők legjobbjaként a képzeletbeli történelemkönyvbe, azért a végén volt ok most is az örömre!

A vasárnapi versenynap első fellépőjeként a csapatvezető, Simon Anikó kezdett. A street kategóriában edződő hölgy saját elmondása szerint elizgulta a délelőtti futamot, de a mi meglátásunk, hogy a sok-sok éves rutinnal rendelkező, több mint húsz fős mezőnyben a 11. helyen végezni igenis megsüvegelendő teljesítmény!

ha

„Elidegeskedtem a dolgot…Mindig az autóban, versenyhelyzetben szembesülök a ténnyel, hogy többet, sokkal többet kell gyakorolni, tesztelni. A kellő kilométer híján az éles versenyhelyzetekben az volt a célom, hogy ne rontsak, ne forogjak meg, teljesítsem a pályát. Ez sikerült is, ennyire volt most elég, következőleg reméljük még jobb lesz.” – mondta a szerény Anikó, aki nem akármilyen biztatásban részesült a verseny alatt!

 

A Simon MB Drift Team Semi Pro versenyzője, Kovács Róbert, nagy reményekkel kezdte az új szezont, a tehetséges fiatal pilótán azonban az évnyitó versenyen kifogott az első belépési pont.

kr

„Keveset tudtam készülni, a kvalit megelőzően váltóproblémáink adódtak. De ez csak a kisebbik gond volt, mivel máshogy gyakoroltam be a pályát, az első érintési pontot, mint ahogyan azt kellett volna. Egyszerű figyelmetlenség áldozata lettem, és már csak közvetlen a kvalifikáció előtt tudtam meg, hogy a molinós zónára kell készülnöm… Erre sajnos ráment a versenyem, mindez fejben is összezavart, mondhatni felborult az egyensúly. Történt, ami, az ember a hibákból tanul, legfőképp a sajátjából.” – zárta kissé csalódottan Robi, aki ettől függetlenül félelmetesen kergeti a vasat a platzon!

 

Simon Csaba, a gárda Pro kategóriás driftere egészen a pokolig zuhant, hogy aztán onnan egy erős terhelésváltással egészen a mennyországig jusson! Mint az megírtuk, a szombati edzések alkalmával egy már-már banális technikai hiba miatt erre a fordulóra elvesztette a Nissan füstgépét. A csapat döntése alapján a remek, ám Pro kategóriánál gyengébb M3-as BMW-vel teljesítette a kvalifikációt, ahol a 4. (!!!) helyen végzett, a jóval ütősebb gépek között. Nos, a vasárnapi futamon sem adta alább… A BMW lelkét kitaposva, mondhatni egyetlen hiba nélkül, emberfelettit autózva megszerezte a harmadik helyet!

csa

„Nem nagyon tudok most mást mondani, csak annyit, hogy mindez ajándék! Engem is meglep, hiszen az ismert dolgok után, ezzel a technikával a top 8-at tartottam elérhetőnek, oda vártam magam reálisan, így a mai eredmény hab a tortán. Rendkívül fontos, hogy nem vesztettünk számottevő mértékben pontokat, így azért a szombati borúra jött némi derű is!” – fogalmazott Csaba, akinek teljesítményéről Kerényi Ádám, háromszoros King of Europe bajnok kolléga/versenybíró is elismerően nyilatkozott!

cs

Összességében nem zárt rossz hétvégét a Simon MB Drift Team, és ha ilyen lendülettel, küzdeni akarással, alázattal állnak bele a szezon hátralevő futamaiba, bizony-bizony bármi megtörténhet… Bármi!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top