Close

Simon MB Team – egy mindenkiért, mindenki egyért!

1

Sebesség Fesztivál. Az év első autósport rendezvénye, amely a szezont hívatott megnyitni, tömegeket mozgat meg, és kisöpri a fejekből a hosszú, gumifüst nélküli ínséges időket. Mindenki elszántan készül rá, versenyzők, csapatok, és a nézők is egyaránt. Nos előbbiek közül páran megsínylették ezt az alkalmat, hiszen több meghatározó csapatból dőltek ki sorra a gépek. Van az úgy, hogy „nem adja” ki, a saját hibáját is nehezen viseli az ember – de ha egy banális hiba okozza a vesztet…

„Dugattyúcsapszeg… valószínűleg elfáradt. Nyilván semmi nem tart örökké, de, hogy pont itt és pont most… Ezzel már nem tudunk mit kezdeni, az idő rövidsége miatt nem lehet cserélni, így alig kezdődött el, már búcsút is inthetünk a hétvégének.” – mondta el Simon Csaba, a Simon MB Drift Team Pro kategóriában induló driftere, akit az edzéséken ért útól a technika démona.

Mivel a bajnokság meglehetősen rövid, minden verseny életbevágó, az elhullajtott pontok nagyon fognak hiányozni a bajnoki címért folytatott csatában – merthogy Csaba képességeit ismerve más nem lehet a cél! Azért a vasárnapi futamon még láthatjuk majd a mezőny legbrutálisabb terhelésváltásait, beeső szögeit bemutató pilótát!

2

Kovács Róbert, a tavalyi Semi Pro kiírás bronzérmese sem találta valahogy önmagát ezen a napon: „Kevés tesztre volt lehetőségem, így még rá kell hangolódnom a pályára, az autóra. Próbáljuk a legjobbat kihozni, hosszú még ez a hétvége. Idén a bajnoki cím a cél, ehhez igyekszem felnőni!” – zárta sorait Robi, aki sikeres kvali után érdekelt a holnapi döntőben.

Ez nem mutatkozik egyszerűnek, hiszen a gárda vészmegoldásként a kiesett autót is azzal a BMW-vel próbálja pótolni, amivel Róbert szerepel a Semi Pro bajnokságban. A dolog működőképesnek tűnik, hiszen Simon Csabi a SP és a Pro kategória között fennálló erőkülönbség ellenére is gond nélkül tudott kvalifikálni vele.

3

A fiúk tulajdonképp egymásnak adják (és tolják…) a kilincset, és ha ehhez még hozzávesszük, hogy Simon Anikó, a team Street értékelésében rajthoz álló csapatvezetője is ezt a gépet használja majd…

4

„Nem egyszerű a helyzet, és nem vagyok jókedvű a történtek  miatt, de megyünk előre, a kis saját céljainkért küzdve – egy mindenkiért, mindenki egyért alapon. Az biztos, hogy szegény BMW nem fog sokat pihenni, de benne van most minden bizodalmunk, és hiszek abban, hogy Csabinak sikerülni fog néhány pontot elhozni, ami még nagyon fontos lehet a végelszámolásban! Robi készen áll, én pedig már nagyon izgatottan várom az első versenyköröket!” – osztotta meg velünk gondolatait Anikó.

5

A kis csapat nagyságát mutatja, hogy semmilyen körülmények nem törik meg a lelkesedésük, sőt…! Mi kívánjuk, hogy álljon a pártjukra szerencse. Megérdemlik!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top