Close

Elhalasztják az albán légierő aukcióját

occooccoalbankinairepzi

Elhalasztja az albán légierő kiszuperált gépeinek február 22-re tervezett aukcióját az ország védelmi minisztériuma. A rohadó vadászgépekre a vártnál többen jelentkeztek, ami még a minisztériumot is meglepte.
Elhalasztja az albán védelmi minisztérium a február 22-re tervezett aukcióját, amin a közel 50 éves Mikojan vadászgépekből 40-et bocsátott volna licitre – írja az ABC News. A minisztérium azzal indokolta döntését, hogy meglepően sokan érdeklődnek a vasmadarak után, és újra szeretnék gondolni a kikiáltási árat.

Emelik a tétet
Az ütött-kopott gépek szovjet és kínai gyártmányúak, amiknek az eredeti kikiáltási ára 1,1-1,9 millió lek körül mozgott volna, azaz forintra átszámolva 2,4 és 4,15 millió. A kiárusításra szánt darabok között van:

  • 6 darab Jak-18-as gyakorlógép,
  • 6 darab MiG-15-ös vadászgép
  • 8 darab MiG-17-es vadászgép
  • 10 darab MiG-19-es vadászgép,
  • 6 darab MiG-21-es vadászgép,
  • 4 darab Mi-4-es katonai szállító helikopter.

A flottából legolcsóbban, 2,4 millió forintért a Jak-18-as gyakorlógépeket és az Mi-4-es helikoptereket lehetett volna beszerezni, míg MiG-19-sek és a MiG-21-es vadászgépeknek szabták a legmagasabb árat, amit az albánok 4,15 millióért adtak volna.

A pénz szaga
Azonban még maguk sem számítottak ekkora érdeklődésre a kiszuperált vasmadarak iránt, főleg külföldi műgyűjtők és múzeumok csapnának le az albán légierő kivont gyönyszemeire.

A honvédelmi minisztérium pedig addig próbál jó áron túl adni rajtuk, míg teljesen el nem rohadnak.

www.origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top