Close

Döntötte a rekordokat a hétvégi Deadpool

dpool


Még a legoptimistább várakozásokat is felülmúlt a hétvégén bemutatott Deadpool film
– a 3 napos hétvégén Amerikában 135 millió dolláros bevételt hozott, amivel jópár eddigi rekordot felülírt. A legjobb korhatáros (R-rated) nyitóhétvége rekordját eddig a Mátrix – Újratöltve tartotta 91,7 millióval, korhatáros képregényadaptációk tekintetében pedig a 300 volt a bajnok 70,8 millióval – mindketten búcsút inthetnek a címnek.

A film megdöntötte a legjobb februári nyitóhétvége rekordját (eddig A szürke ötven árnyalata volt a csúcstartó), és egyben a 20th Century Fox legjobb nyitóhétvégéjét is, utóbbit a Star Wars III – A Sith-ek bosszúj-ától vette át.

A közreműködők tekintetében szintén dőltek a rekordok: a Deadpool lett a főszereplő Ryan Reynolds legjobban nyitó filmje, valamint a legjobb elsőfilmes rendezővel készült nyitóhétvége – Tim Miller a videójátékok és rövidfilmek után nagyot robbantott a mozifilmek világában is.

A film teljes karrierje tekintében a jövő hét lesz a kritikus pont, a korhatáros filmek ugyanis a nyitóhétvégét követően jellemzően óriásit zuhannak – kíváncsian várjuk, hogy állja a sarat a film és miként tetszik a közönségnek.

filmtrailer.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top