Close

H-MOTO Team és a speciális edzésmódszerek!

v

Az élsportolók legjobb barátja az edzőterem. Van, aki imádja, van, aki már megszokta, olyan is, aki nehezen viseli – ám bizonyos edzésmódszereket csak szeretni lehet!

Pont ilyen a Power Plate edzőközpont Budapest belvárosában, melynek együttműködő partnereként gyakori vendége a H-MOTO Team! Meglátogattuk őket.

Komoly felszereltség, impozáns kirakat, és látvány – minden azt sugallja, hogy egy profi edzőközpontba érkeztünk. Szívélyes fogadtatásban részesülünk, Kovács Krisztina üzletvezető/tulajdonos invitál bennünket, hellyel és finom teával kínál.

Közben megérkezik Kis Viktória, a H-MOTO Team EJC-ben szereplő versenyzője, managerével, Kelemenné Szilágyi Noémivel karöltve. Amíg a hölgyek átöltöznek, hogy megkezdhessék mindennapos, ám nem mindennapi edzésük, mi a terem berendezéséről, annak hasznosságáról érdeklődünk.

Megtudjuk, hogy a Power Plate nem csak egy edzésmódszer, igazából életforma is, mely nagyon sok területen nyújt segítséget az életben. A sporton kívül használják a szépségápolásban, de a gyógyászat és a rehabilitáció területén is igen elterjedt megoldás. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint vendéglátónk, Krisztina, aki nemrég elszenvedett bokatörése után úgy „pattog”, akárcsak Kis Viki, aki már időközben személyi edzőjével végzi a speciális gyakorlatokat.

A lányok változatos munkáját végig követve és az edző szakmai információi alapján mi is megértjük, hogyan fejleszthető az egyensúlyérzék, miként lehet a súlyzós edzést kiváltva, saját tömegünk felhasználva erősödni ezekkel a gépekkel, edzéstervvel. A rövid, ám annál intenzívebb 30 mp-es gyakorlatok alatt a 3 dimenziós vibráció által létrejövő intenzív izom összehúzódások, akár testünk tömegének ötszörösével is hatnak az izmokra. Ez a stimuláció lehetővé teszi a 98%-os kapacitású izommunkát, mellyel azok az élettani folyamatok javulnak, amelyekre a pályán, a versenyzésben is a legnagyobb szükség van. Reflex, egyensúly, koordináció, hogy csak néhányat említsünk.

A Power Plate-et használok körét böngészve számtalan nemzetközi hírű sportolón, hírességen, sportcsapaton megakad a szemünk. A mechanikus vibráción alapuló, fittséget elősegítő, fenntartó folyamatokat okleveles szakemberek felügyelik, magas szintű szakmai munkájuk garancia a kívánt eredményre, a megfelelő felkészülésre.

hh

A H-MOTO Team versenyzője és jobb keze lassan befejezik a napi penzumot, és frissességük, jó kedélyük elnézve érthető, miért is alkalmazza pl. a Williams F1 Team is ezt a megoldást. Egy, az általunk ideáig megismertekhez képest jóval intenzívebb, hasznosabb programot láthattunk, melyet kifejezetten élsportolókra hangoltak.

Jó volt testközelből tapasztalni ezt a tudatosságot, reméljük minél hamarabb más versenyzőkkel is találkozhatunk az Alkotmány utca 16 szám alatt!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top