Close

Az OTP megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát

bank

 

Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról – jelentette be a magyar pénzintézet szerdán a Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az AXA Bank elsősorban a jelzáloghitelezés terén tekinthető erősnek a magyarországi piacon. Az OTP Bank jelzáloghitel állománya az üzletág átvételével mintegy negyedével fog nőni – tette hozzá az OTP.
Az AXA Bank átvétele magában foglalja az lakossági hitel és megtakarítási, valamint vállalati területét, illetve a bank alkalmazottainak átvételét.
A tranzakció lezárását követően az integrációs folyamat 2016 végén zárulhat le.
Január közepén pénzügyi forrásokra hivatkozva jelentette először a Reuters, hogy az OTP Bank tárgyalásokat folytat az AXA Bank Europe magyarországi jelzáloghitel portfóliójának átvételéről.
A belgiumi székhelyű AXA Bank Europe, a francia AXA biztosító banküzlettel foglalkozó érdekeltsége. Az AXA Bank Europe Hungary 2014-ben 37,8 milliárd forint veszteséget könyvelt el és működésének hat éve alatt 108 milliárd forintos veszteséget szenvedett el Magyarországon. Mérlegfőösszege 2014 végén 351 milliárd forint volt, 7 bankfiókot működtetett.

MTI 2016. február 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top