Close

Mangalica Fesztivál 2016 Budapest

mangalicafesztival

Budapesti Mangalica Fesztivál

2016-ben kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Mangalica Fesztivált.

Szervező: Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete
Időpont: 2016. február 12-14.
helyszín: Budapest, V. kerület Szabadság tér

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A rendezvényeken a kiállítók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer…stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. 2015. év különleges év a mangalica-tenyésztésben, ezen esztendő újdonsága a 100 éve kihaltnak nyilvánított fekete mangalica újjászületése, mely a 15 éve tartó szelekciós állattenyésztési munka sikerének köszönhetően, már újra élő példányokban is megtekinthető a fesztiválokon, 2016-tól Budapesten is.

A tenyésztők, kistermelők mellett lehetőséget kapnak természetesen a magyar kézműves termékek is a kézműves utcában.

A frissen sült egész malac mellett a vendégek válogathatnak sült mangalica ételek közül, melyekhez minőségi magyar borok és pálinkák dukálnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt.

A rendezvény fő vonzereje a kiváló minőségi magyar termékek sokasága, de az egész napos színpadi műsor valódi fesztiválhangulatot teremt. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók. Kora délutántól könnyűzenei koncertek. Szombaton hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét tartjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top