Close

2016. február 11. Torkos Csütörtök

magyarosetel

Február 11-én ismét lesz Torkos Csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglõbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglõik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A résztvevõ éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak az elfogyasztott ételekre és az alkoholmentes italokra.
A torkoskodni kívánó vendégek az Étterem keresõ segítségével böngészhetnek a vendéglátóhelyek között.

A résztvevõk palettája idén is bõséges választási lehetõséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglõk kedvelõi is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtõl a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte.

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentõ hamvazószerdát követõen ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. Természetesen azok a vendégek is megtalálhatják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az idõszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, hiszen sok étterem változatos böjti ételeket is kínál majd a Torkos Csütörtök idején a vendégeknek.

Ne felejtsük otthon a SZÉP kártyát sem!

torkoscsutortok

http://torkoscsutortok.itthon.hu/torkos-csutortok

Magyar Turizmus Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top