Close

Györfi Alen mindennel gyors! – Interjú

a

Még jócskán benne vagyunk a hidegben, a hóban, de a pilóták, és csapataik már a következő, előttünk álló szezonra készülnek. Ezúttal a H-Moto Team tehetséges fiatalját, Györfi Alent kérdeztük, hogyan telt a szombati napja, egy érdekes rendezvény vendégeként.

Miféle esemény volt ez, amelyre meghívást kaptál?

Ez egy szimulátor verseny volt, amelyet a diósdi Top Driver School vezetéstechnikai központ szervezett. Az esemény „védnökeként” Benyó Miklós Úr igyekezett emelni a színvonalat, úgy gondolom sikerrel.

Hogy érezted magad, kik voltak ott a versenyzés világából? Ki volt a legfőbb ellenfél?

Remekül éreztem magam! Sokan voltak jelen, az autó és motorversenyzés is képviseltette magát, összesen 16-an voltunk, 12 autós, 8 motoros leosztásban. Csak pár név a teljesség igénye nélkül: Rónai Tamás, a Gender Racing Team fiatal bajnoka, Somosi Alexander, a Talmácsi Racing reménysége, vagy Benyó Máté, a Suzuki kupában edződött Zengő Junior titán. A legfőbb ellenfelek természetesen a „hazai pályán” játszó autósok közül kerültek ki.

aa

Milyen szimulátoron, autókkal, milyen pályákon mentetek?

A szimulátor egy mozgó, műterheléssel üzemelő példány volt, Live for Speed szoftverrel felvértezve. A pálya egy erre az alkalomra készült fiktív aszfaltcsík volt, melyet egyikünk sem ismert, nehezítve ezzel is a dolgunk. Túraautós modifikációval teljesítettük a versenytávot.

Hol végeztél a mezőnyben?

aaa

Az összetett negyedik helyet sikerült elcsípnem, a motorosok közül pedig én voltam a leggyorsabb! Úgy gondolom, ez elsőre remek eredmény, annak fényében még inkább, hogy a leggyorsabbtól is csak három tizedre voltam lemaradva.

Tapossuk a telet, de a versenyzők ilyenkor sem tétlenkednek. Hol tart a felkészülésed, mik a tervek az évre?

Jelenleg az erőfejlesztő, alapozó, kondicionáló edzéseket űzöm, és, hogy a versenyszellem se csorbuljon, mellette ilyen formákban próbálom a szellemem, a mentális fegyelmem is szinten tartani. A tervek között több bajnokság is fókuszban van. Az Alpok Adria részvételt szinte biztosnak mondanám, mellette pedig erősen dolgozunk egy esetleges német IDM liga, vagy olasz bajnoki szereplésen!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: H-Moto Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top