Close

Variációk zongorára, koreaiul

A komolyzenét kedvelők igazi távol-keleti csemegét kapnak február 8-án, a Budapest Music Centerben. Kim Sunwook, az egyik legkiválóbb koreai zongorista ad koncertet a magyar nagyérdeműnek.

Bár itthon nem valószínű, hogy sokan hallottak volna róla, mindenképpen érdemes megjegyezni a nevét. Kim Sunwook 18 évesen nyerte meg a rangos Leeds-i Nemzetközi Zongoraversenyt, mint legfiatalabb versenyző az elmúlt 40 évben. Ezzel együtt ő volt az első ázsiai győztes is.

Azóta számos hangversenyt adott többek között a Nemzetközi Zongoraverseny-sorozat alkalmával Londonban (Queen Elizabeth Hall), a Roque d’Antheron Nemzetközi Zongorafesztiválon, a tekintélyes Salle Pleyel “Piano 4 Etoiles” sorozat alkalmával Párizsban, Aix-en-Provence-ban, és a koreai Szöuli Művészeti Központban. Szólistaként a világ legrangosabb zenekaraival dolgozott együtt, mint például a Royal Concertgebouw Zenekar, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Philharmonia Zenekar, a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekara, és a Londoni Filharmonikusok.

Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart: B-dúr szonáta, No.3, KV 281
Franz Schubert: G-dúr szonáta, D 894
Ludwig van Beethoven: Diabelli variációk, Op.120

A koncert ingyenesen látogatható, azonban előzetes regisztráció szükséges a koreaikultura.hu oldalon.

Fejes Imre, Molnár Gergő István

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top