Close

Fiatalok a pályán!

Fiatalok, elhivatottak, budapestiek… Sokan vannak és sokfélék. Művészek, sportolók, hobbyjuknak élő emberek. Mind közül a legelvetemültebbeknek sem jutna eszükbe a nyár esti, hétvégi bulik helyett, fel alá rohangálni egy versenypályán, hogy „munkájuk” eredményeként hírek szülessenek. Két srácnak ez jelenti az igazi szabadságot.

A főváros színes sportéletének megannyi pórusa van. Népszerű a foci, a futóversenyek, és fesztiválsportok, vagy akár a loviki űzi, ki hajtja, de mindenki megtalálja a számítását. Azaz majdnem mindenki.Erősen érezhetősikerekben is -, hogy Magyarországon az autósport felszálló ágban van. A népszerűbb szakágak és a nagy érdeklődés mellett is rejtve maradnak érdekes részletek.

„Ha jól emlékszem, talán 2011-ben, nyereményjátékon nyertem Vip belépőt egy Hungaroringen rendezett versenyre. Ott, közel a gépekhez tudatosodott bennem, én ennek a része akarok lenni. Szerelem volt ez első látásra!” – meséli nekünk Tóth Krisztián Márk újságíró.

Háfra Zsolt ellenben maga sem tudja, hogy szippantotta be ez a világ:

„Egyszer csak ott álltam a pálya szélén, már magam sem emlékszem igazán, hogy történt. Talán egy kiállításon kezdtem autókat fotózni… Krisztiánt egy rendezvény alkalmával ismertem meg, hamar kiderült, útjaink nem csak keresztezik egymást, több van a dologban. Hirtelen elkezdtem komolyan foglalkozni azzal, amit mindig is a legjobban szerettem. ” – gondolkodik Zsolt, akinek tehetsége a természetfotózásban mutatkozott meg először, és azóta már sokszoros díjnyertes fotóművész.

Az emlegetett rendezvény a Közönségtalálkozó Sztárokkal fantázianévre hallgat, melynek célja nemes: a hazai és nemzetközi autósport élet nagy neveit egy délutánra elhozni a halandóknak, az egyszerű rajongóknak, legfőképpen a benzingőz budapesti szerelmeseinek…

„Ezt azért terveltük ki, hogy bárki átélhesse, milyen a sztárok világa belülről. Zsoltival sokat dolgoztunk, hogy az ötlet minőségileg megvalósuljon. Elmondhatom, Budapesten, Magyarországon, de talán Európa szinten is egyedülálló az, hogy a nagyérdemű, a Forma 1 előszobájában edződő profik ellen mérheti össze tudását szimulátoron, vagy diskurálhat velük olyan nexusban, mintha csak csapattag lenne.” – vázolja nekünk Krisztián, aki kreatív újságíró vénája mellett megrögzött szervező, így az esemény szellemi bölcsője is.

A fiúk, akik minden szabadidejüket a feltörekvő autósport magazinba, a Rallyfanatic Világ Online-ba ölik, nem csak ezt vették a fejükbe.

„Szeretnénk megmutatni a Budapest és környéken élő technikai sport rajongóknak, milyen bajnokságok, izgalmas, tartalmas versenyek, programok zajlanak, remek sportolók léteznek, amiről talán még nem is tudnakhozzájuk közel, ráadásul legtöbbször teljesen ingyen.” – zárja egybehangzóan mondandóját a két fiatal.

Érdekesen hangzik, mi tennénk egy próbát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top