Close

Gyutai Adrián – célkeresztben a világbajnokság!

gy

Remek évet teljesített, a negyven főt számláló olasz bajnokság 600 cc-s kategóriájában 13. lett, és egy világbajnoki futamon is rajthoz állhatott. Magyarország jelenlegi legjobb pályamotorosával, Gyutai Adriánnal beszélgettem.

Tóth Krisztián Márk:

Bajnoki címre törsz az olasz bajnokságban, a Moto2-be igyekszel, és Magyarország egyik leginnovatívabb csapatának a tagja lehetsz. Szoktál messzi távlatokban gondolkodni, vagy inkább a lépésről lépésre elv vezérel?

Gyutai Adrián, Tomracing Motorsport Team:

Mindig van egy messzi cél, egy főcél. Ez nálunk a világbajnokság. Hogy aztán ez a Moto GP, vagy a Superbike keretein belül sikerülhet, tulajdonképp részletkérdés. Bár hozzáteszem, az igazi vágy az abszolút királykategórián belül futó Moto2. Ezt tartjuk a legreálisabbnak, a legelérhetőbbnek. De ez csak a lépésről lépésre kivitelezhető. Ezen elv mentén építkeztünk az évek során, fokozatosan az erősebb felé, mindig egy kicsit feljebb lépve.

Elégedetten tekintesz vissza az elmúlt esztendőre?

Voltak jó és rossz pillanatok, összességében majdnem elégedett vagyok. Rengeteget tanultam, sok tapasztalatot gyűjtöttem, ami a jövőben segíteni fog. Elértünk néhány jobb eredményt, de szívem szerint én sokkal jobbakat szerettem volna. Vannak ilyen szezonok is, most már csak a jövőre koncentrálunk, és erre készülünk!

A Dunlop által támogatott versenyző vagy, ami hatalmas dolog. Kihívásként éled meg ezt, esetleg olykor feszélyez, vagy könnyedén viseled, inkább kellemes teherként?

ggy

Részemről akkor feszélyez, ha nem úgy jönnek az eredmények, ahogy elterveztem. A Dunlopnál elégedettek velem, de én született maximalista vagyok, fűt a bizonyítási vágy! Nagyon nagy dolognak tartom ezt az együttműködést, évről évre szorosabb partneri viszonyban vagyunk. Igyekszem úgy teljesíteni, hogy továbbra is méltónak tartsanak a bizalomra, büszkék legyenek rám.

Régi sérülés, műtét, lábadozás. Hogy telnek Gyutai Adriánnak az ünnepek?

Októberben, a szezon végeztével is sokat edzettem, hogy a legjobb „karban” kerüljek az orvosok kezei közé, erősebb szervezettel gyorsabban megy a felépülés. December elején megműtöttek, és már nekikezdtem a kondinak, mondhatni minden a legnagyobb rendben van. Jövő héttől pedig indul a rendes felkészülés!

Érdekelne, mennyire képes ilyenkor elvonatkoztatni egy sportember, már persze, ha tud… Már tervezgeted, összeraktad fejben a következő szezont?

gggy

A terveink megvannak, ha még nem is minden konkrét. Az olasz bajnokság biztos, jó lenne egy két Moto 2 futam. Csinálom az alapozást, közben próbálok majd minél többet motorozni is. A következő három hónap erről fog szólni – reményeink szerint megspékelve tesztekkel, akár már januárban.

Szilveszter Rally… Ha jók az értesüléseim, te sem hiányozhattál a pálya széléről, természetesen nézőként. Megfordult a fejedben, hogy „de jó lenne egyszer kipróbálni magam itt is”?

Dehogynem, imádom a Rallyt! Apukám hosszú időn keresztül ralikrosszozott, és én is rendesen be lettem oltva mindennel, amit motor hajt! Volt is szó róla, hogy beugrok vendég navigátorként, de végül máshogy alakult. Pár éve már voltam kint nézőként, és most ismét remekül szórakoztam! Nagyon szívesen kipróbálnék egy rally autót!

Rossz babonának tartják, de legbelül mindenkinek szokása: igen, ezek a szilveszteri fogadalmak. Te milyen újévi „esküt” teszel?

Azt még nem tudom, majd a visszaszámláláskor, az óra mellett kiderül (nevet)…

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Tomracing Motorsport Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top