Close

Egy energikus csapatjátékos! – Biel Richárd interjú

r

Nemrég még motorja nyergében, versenyszerűen rótta a pályákat, mára Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő versenyistállójának társtulajdonos-csapatkoordinátora. A Tomracing Motorsport Team-nek markáns karaktert adó fiatalemberrel, Biel Richárddal beszélgettem.

r

Aktív gyorsasági motorversenyzőből nagyon fiatalon lettél csapatkoordinátor. Hogy történt mindez?

Miklósy Tamás a versenyzésének befejeztével sem akart elszakadni szeretett sportjától, életre hívta a Tomracing-et, mint sportegyesületet. A megalakulás után rövidesen felkért engem, hogy legyek a versenyzője, melyet örömmel elfogadtam. Az első évben önszorgalomból, nagyon sokat segítettem Tamásnak, összekovácsolódtunk. A szezon végeztével, közösen megalapítottuk a Tomracing Motorsport Team-et, tulajdonképp innen származtatható a tulajdonosi és koordinátori munkám.

Ma Magyarország egyik legnépszerűbb sportcsapatának vagy a főoszlopa. Milyen érzés?

rr

Nagyon jó érzés, hogy sikeresek és egyre ismertebbek vagyunk. Sok munkát fektettünk mindebbe. De mit sem érne ez a versenyzőink sikerei, áldozatos munkája nélkül! Egyaránt fontos a pályán és a pályán kívüli teljesítmény, nekünk, háttérmunkásoknak ugyanolyan fontos helytállni, mint a pilótáinknak a „ringben”. Ettől lesz egy csapat Csapat, csupa nagybetűvel!

Csapatkoordinátor. Mit takar ez a kifejezés, mi a pontos feladatod?

A csapat összekovácsolása, összefogása, az operatív feladatok ellátása – dióhéjban. Tágabb értelemben vizsgálva, kapcsolattartás a versenyzőkkel, a logisztikai folyamatok kontrollálása, a versenyhétvégék ügyes-bajos dolgainak intézése. A futamok előtt, és természetesen a helyszínen is. Ez egy átfogó szerepkör, közvetlen a versenyzők mellett, a versenyzőkért.

Több szakágban is érdekeltek, sikeresek vagytok. Neked bizonyára mindegyikkel kiemelten kell foglalkoznod. Van (lehet?), esetleg kedvenc, ami kicsit közelebb áll a szívedhez?

rrr

Egyértelműen a kétkerekűek. Volt motorversenyzőként ez az, ami a legközelebb áll hozzám. De nem vetem meg a többi szakágat sem, bármi „jöhet”, ami pályaversenyzés. Formaautózás, túraautó, és stb. Régebben gyakran jártam gyorsasági versenyekre, imádok mindent, ami az aszfalthoz köthető!

Nemrégiben vidám rendezvénnyel búcsúztattátok a szezont. Hogyan értékeled ezt az esztendőt, és mi az, amit vársz a következőtől?

Akkor lehetünk elégedettek, ha mindig egy kicsit pozitívabban tudjuk értékelni a magunk mögött hagyott szezont az előzőnél. Idén is voltak szép pillanatok, minden téren. Érkeztek olyan felkérések, amelyekre büszkék lehetünk, ami jelzi, számítunk a sportban. Ilyenek pl. a Nagy Futam, Kamion Eb drift bemutató. A teljes évet nézve, mérleget, konklúziót vonva, remek évet zártunk, és csakis előre tekintünk!

Azt tudjuk, hogy zajlik a versenyzők „téli álma”, de te, ti, Miklósy Tamással, hogyan készültök a jövőbeni kihívásokra?

rrrr

Nekünk nem áll meg az élet, sőt. A koordinátori munkám mellett tulajdonos is vagyok, így a háttér megteremtésében, az aktuális év megalapozásában szintén részt kell vennem. Ez sokszor nem egyszerű feladat, és csekély a rendelkezésre álló idő. A szezonzárástól ketyeg az óra, minden kirakónak a helyére kell kerülni jövő márciusig, az AMTS-ig (Autó Motor Tuning Show), ami már a következő év indulását hivatott konferálni.

Az anyagi oldal „kibulizása” az Achilles sarkunk, de fejlődésünk, a bővülésünk megállíthatatlan. Örömteli, hogy sok komoly megkeresést kapunk, köztük pl. az autós gyorsasági bajnokságból!

Azért a csapatkoordinátor is ember. Előfordul, hogy néha motorra, vagy versenyautóba pattansz, kicsit engedni az adrenalin pumpa feszítésén?

Ez sokáig működött, ám a meglévő versenymotoromon fájó szívvel túladtam. Ám az adrenalin éhség továbbra is megvan bennem, így nincs kizárva, hogy a közeljövőben keresni kell erre megoldást!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Tomracing Motorsport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top