Close

Kíváncsivá tesz, mit tartogat a jövő – interjú Volentér Balázzsal

ba

Jó kávé, egy hangulatos helyen, személyes beszélgetésből interjú. A RaceCenter dübörgő szimulátorai között öntötte ki lelkét Volentér Balázs, Magyarország egyik legtehetségesebb fiatal autóversenyzője, aki remek szezonja mellett, elégedetlenségének is hangot adott…

Kezdjük a rosszal. Nemrégiben felháborodott hangvételű posztot olvashattunk tőled, közösségi médiacsatornádon. Mindig kiegyensúlyozott és vidám vagy, ezért különösen érdekel, mi dühített fel?

Az MGSZ (magyar gokart szövetség) díjkiosztó ünnepségére voltunk hivatalosak, ahol „kisebbfajta” meglepetés ért minket… A bajnokságot, amelyben egész idényben versenyeztem, és másodikként végeztem, „elfelejtették”. Sokként éltem meg a dolgot, hiszen amellett, hogy a KZ2-es kategóriát egyébként is kiemelt figyelemmel illene kezelni, a helyezettek egész éves teljesítményéről sem ártott volna valamilyen formában megemlékezni. Ez nem történt meg, sőt egy röpke elnézést is csak email-ben kaptunk – miután jeleztük jogos felháborodásunk.

Ugyancsak a Facebook-ról értesülhettünk, hogy a következő alkalom már sokkal jobban sikerült. Mesélj erről, kérlek.

baa

Ez így igaz! Zágrábban jártunk, ezúttal valódi elismerést vehettünk át a KZ2 közép kelet európai kiírásában elért harmadik helyért. Ez egy hivatalos FIA rendezvény volt, melyet az impozáns Westin Hotel aulájában rendeztek. A közép európai zóna díjazottjai mellett tiszteletét tette az ünnepélyen Jean Todt, az FIA regnáló elnöke. Hihetetlen élmény volt találkozni, beszélgetni, együtt vacsorázni vele. A színvonalas gáláról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, nagyban kárpótolt az előzőn elszenvedett méltatlanságért.

Ami decemberben az átlagembernek ünnep előtti készülődés, az az autó/motorsportban a díjátadók „szezonja”. Eddig kiveséztünk kettőt, és az előttünk álló hétvégén mindjárt itt a harmadik, az MNASZ gyorsasági szakágának ceremóniája. Milyen érzésekkel készülsz ide, a történtek után?

baaa

Maximális jó kedvvel, és nagy várakozással! Kiváltképp kellemes lesz, hiszen eddigi karrierem legnívósabb díját vehetem majd át, a Formula Renault magyar értékelésben szerzett második helyéért!

Ez remekül hangzik, nyugodtan lehetsz optimista. Az év végéhez közeledve megkerülhetetlen a kérdés: mit tervezel a következő évre, és egyáltalán, milyen mederbe igyekszel terelni a pályafutásod?

baaaa

A következő szezonban abszolút elsőbbséget élvez a Formula Renault, és a gyorsasági autós bajnokság. Itt szeretnék tovább fejlődni, versenyképesebbé válni. Gokart szereplést nem nagyon tervezünk, ha lesz, csak komolyabb, nemzetközileg elismert versenyek jöhetnek szóba. A távlati céljaim is az open wheel világa felé irányulnak, nagy vágyam, komoly, Európai mezőnyben megméretni magam. Az F3, Gp3 szintű szériák pedig álmaim netovábbját jelentik…

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top