Close

Fina Racing Team – versenyben az idővel!

ppp

A címben nevezett kis csapat nincs elkésve semmivel, épp ellenkezőleg – választott szekciójukra affektál az utalás. A Fina Racing Team a Time Attack világából érkezik, innen az utalás. A gárda alapítójával, Pogácsás Istvánnal beszélgettem.

Mostanában jó néhányszor hallottam, és magam is vallom: csinálhatunk valamit nagyban, vagy kicsiben, a lényeg, hogy jól csináljuk. Esetünkben az utóbbi kettő érvényesül.

A régebben ralikrosszal és „normál” pályaversenyzéssel is próbálkozó, szimpatikus fiatalember ezt a fonalat igyekszik követni. Bátran mondhatjuk, jól csinálja! A nagy múltra és hagyományokra visszatekintő, jelenleg Európában a fennmaradásért küzdő Fina Oil Company által egyedüliként támogatott (!!) „Pogi” új Octaviájával rögtön dobogóra állhatott az év végi összesítésben.

pp

Az itthon még fejlődő státuszban lévő sportág, a kissé szigorú szabályozás ellenére is igyekszik szárba szökkenni. Ez a benne dolgozók keze munkáját dicséri. A Time Attack világa – amely Japánból származtatható -, a klubautózás szabadságát emelte fél profi – profi szintre, vegyítve a nem klasszikus autóversenyzéssel. Ennek betudhatóan nincs állórajt, hiszen ergo test-test elleni „szokványos verseny” sincs. A boxutcából indulva, repülőrajttal startolnak a pilóták, a végcél pedig a minél előkelőbb köridő. Egy hagyományos versenyhétvégéhez hasonlóan, ezt itt is több etapban próbálják elérni a résztvevők.

Fejlesztések garmada, házi boszorkánykonyha, és megfizethető, elérhető pályaautózás – erről szól a történet. István elmondása szerint a magyar bajnokság egy igazi olvasztótégely, megtalálható itt a kiöregedett profitól, az álmait kergető pilótaaspiránson át a remek autószerelő, vagy épp a professzionális versenymérnök.

Cikkünk alanya őszintén reméli, hogy a következő évben mindenben sikerül egy fokozattal feljebb kapcsolni, úgy a bajnoki helyezésén, ahogy a teljes liga fejlődésében, színvonalában is.

P

Jövőre szeretné Hillclimb futamon is megméretni magát a tervezett öt bajnoki csörte mellett. Próféta beszéljen belőle!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top