Close

A filmzene regnáló királya Budapestre látogat

Tagja volt a zenekarnak, amelynek a számával elindult az MTV, azóta pedig a filmzenéivel alkot maradandót. Hans Zimmer első turnéján hazánkat is útba ejti: 2016. május 11-én a Budapest Arénában lép fel.

A legtöbben a filmzenéi miatt ismerjük a német származású zeneszerzőt, de legalább ilyen érdekes, hogy tagja volt a The Buggles zenekarnak. Az ő nevükhöz fűződik a Video Killed the Radio Star c. szám, amelynek videoklipje a zenehallgatást megreformáló MTV legelső leadott klipje volt.

Hans Zimmer először Londonban lépett be a film világába, az ismert komponistával, Stanley Myers-szel közös munkájával, amit Az én kis mosodám című filmben hallhatunk. Viszont 1988 jelentette az igazi fordulópontot a karrierjében, amikor felkérték a Rain Man (Esőember) zenéjének megírására. A film elnyerte a legjobb film Oscar-díját és meghozta Zimmer első Oscar-jelölését zeneszerzőként. A következő évben ismét ő jegyezte a legjobb film, a Miss Daisy sofőrje zenéjét.

2 Oscar-díjas filmmel a háta mögött a 90-es évek elején szilárdította meg végleg hírnevét az Oroszlánkirály zenéjével. A filmzene több mint 15 millió példányban kelt el, megkapta az Oscar-díjat, emellett Golden Globe, American Music, Tony- és Grammy-díjat is nyert.

2000-re Hans Zimmer szinte minden sikerfilmben részt vett, az ezredfordulón a Gladiátor zenéjéért nyert tucatnyi díjat, többek között Golden Globe és Filmkritikusok díját is az Oscar-jelölés mellé, az albumból pedig 3 millió példány talált gazdára.

Újító, a régi és az új zenei irányzatokat, valamint technikákat kombináló stílusával számtalan filmben találkozhatunk. Néhány példa, a teljesség igénye nélkül: Az utolsó szamuráj, Lesz ez még így se, Kung Fu Panda, A csodálatos Pókember, A Da Vinci-kód, Madagaszkár, Batman – A sötét lovag, Hannibál, A sólyom végveszélyben, Egyiptom hercege, Pearl Harbor – Égi háború, és talán a legismertebb, A Karib-tenger kalózai.

„Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett” – nyilatkozta Hans Zimmer a turné kapcsán. „Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük.”

Zimmer élő koncertje különleges élményt tartogat minden nézőnek; a több évtizedes karrier legsikeresebb művei a szerző személyes közreműködésével, a szimfonikus zenekar előadása rock és elektronikus zenével vegyítve, és egy csodálatos fény- és látványshow-val kiegészítve. Ezt a megismételhetetlen élményt kár lenne kihagyni, a lehetséges koncert hírére a rajongók azonnal lecsaptak, így a várható érdeklődés miatt valószínűleg nem lesz érdemes az utolsó pillanatig várni a jegyek beszerzésével.

A budapesti koncertre jegyek november 10-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Az előadásra kizárólag ülőjegyek vásárolhatók, közvetlenül a színpad előtti szektorokba szóló belépőknél 2 darab vásárlásakor ingyenes parkolási lehetőség is jár az Aréna parkolóházában.

Fejes Imre, Molnár Gergő István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top